Categorie Lectuur (retentie-management.com)
Employer Branding Experience 2011

Gisteren was ik op uitnodiging van Natasja Jansen (www.HI-RE.nl) te gast bij de Employer Branding Experience 2011 (#EB11). Een groots evenement in Haarlem met internationale gasten die kwamen spreken over de belangrijkheid van Employer Branding. Na een korte opening was de eerste spreker aan de beurt.

Brett Minchington

Over het verhaal van Minchington kan ik vrij kort en duidelijk zijn: het was voor mij weinig vernieuwend en ik vermoed dat dit voor de meeste mensen in de zaal was. Het was niets meer en niets minder dan een goede samenvatting van de wereldwijde trends zonder duidelijke aanknopingspunten met Employer Branding. Verder werden er alleen zaken geadresseerd en werd er niet uitgelegd hoe organisaties of professionals nu aan de slag moeten gaan met hun Employer Brand. Een gemiste kans als je het mij vraagt, want nu kwam het over als een gladde sales presentatie (zeker na zijn antwoorden op de vragen die nadien werden gesteld).

Wil je andere sfeerimpressie lezen? Lees dan de blog van Marc Drees op recruitmentmatters.nl.

Matthew Jeffery en Emilie Dixon

De tweede spreker was een duo, Matthew Jeffery en Emilie Dixon, en zij spraken over Autodesk. Deze presentatie ging vooral over het rekruteren van talent en hoe zij dit deden. Talent Aqcuisition is namelijk cruciaal en hierbij maken ze gebruik van verschillende sociale media met elk hun eigen policy. Wat ik vooral heb onthouden is dat communities de toekomst zijn wat maakt dat iedereen een mogelijke kandidaat is. De presentatie was inhoudelijk sterker, maar wederom weinig vernieuwend. Wellicht moet ik me verduidelijk voor diegene die er niet bij waren. Heel de zaal zat vol met arbeidsmarktdeskundige, professionals en/of bloggers die op één of andere manier gelinkt konden worden aan Employer Branding. Zij weten dus als geen ander wat er leeft en werkt op het gebied van Employer Branding. En als er dan uit het buitenland goeroe’s worden aangetrokken om te spreken over dit onderwerp, dan verwacht je dat het naar de “next level” wordt gebracht, maar dat bleef uit vond ik.

Wil je andere sfeerimpressie lezen? Lees dan de blog van Marc Drees op recruitmentmatters.nl.

de break-out sessies

Na de lunch die goed was verzorgd waren er allemaal kleine break-out sessies of workshops rond Employer Branding en waar je er op voorhand 2 kon uitkiezen. Ik had gekozen voor een workshop van Marjolein ten Hoonte van Randstad en dat was een goede keus. ten Hoonte sprak over aantrekkelijk werkgeverschap en wat dat betekent voor mannen en vrouwen, per leeftijd, enzovoorts. aan de hand van 7 deel- of interessegebieden. Helaas is dit nog niet online beschikbaar, maar ik hoop dat dit snel komt. Vanuit mijn perspectief het binden en boeien van personeel (mede) dankzij een goede Employer Brand was dit voor mij het interessants.

De tweede workshop die ik had gekozen was van Job Mensink. Mensink is een onderzoeker en presenteert er als één. Heel veel randzaken werden aangehaald die voor het grote publiek niet relevant waren. Daar komt bij dat hij evengoed zijn slides had kunnen opsturen. Dit neemt echter niet weg dat zijn onderzoek wel een interessante is. Hij heeft namelijk onderzocht wat Beste Werkgevers onderscheid van mindere Beste Werkgevers en komt tot een 10 punten lijst. Een lijst die organisaties zeker eens moeten bekijken.

Mening van Lodi Planting

Ik vond het een bijzonder interessant en goed initatief, maar voor mij met helaas weinig meerwaarde. Hetgeen ik heb gehoord was weinig vernieuwend. Hiermee bedoel ik dat alle “hot topics” als de maatschappelijke tendensen onder elkaar in één presentatie waren gegoten, maar er werd niet uitgelegd hoe organisaties en de professionals hiermee om konden gaan. Juist met een publiek dat alleen maar bestaat uit kritische professionals, zoniet experts, bestaat had het volgens mij een stapje verder mogen gaan.

Ik laat me misschien wat kritisch en ontevreden uit, maar dat is zeker niet het geval. De organisatie vond ik tiptop in orde en heb toch leuke punten opgepikt. In elk geval punten waar ik nog graag over wil bloggen dus deze onderwerpen of deelgebieden zullen dus snel worden toegelicht. Daarnaast heb ik ook de mogelijkheid gehad om een heleboel bekende en minder bekende twitteraars te ontmoeten en de hand te kunnen schudden. Vanuit het perspectief van een netwerker kan dat zeker meetellen. Ik heb een prima dag gehad en was blij dat ik er deel van uitmaakte. Ook de goody-bag met het boek was top!

UPDATE: de presentaties van de Employer Branding Experience 2011 staat online en zijn te volgen via deze link.

5 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Experience 2012.  Een kort sfeerverslag van het evenement waar ik vorig jaar zelf bij was. Lees mijn verslag van vorig jaar. Iemand het verslag van 2012 voor deze […]

  2. […] Dit is het vakcongres over Employer Branding en werd voor de vierde keer georganiseerd. Twee jaar (2011) geleden was ik er ook bij. De organisatoren hadden een mooi, boeiend en inspirerend programma […]

  3. […] wonder dus dat Employer Branding de kunst van het Employer Brand leeft. Dat bewees ook het Employer Branding Experience 2011 waar ik november jongstleden te gast was. Maar in tussentijd zijn is er weer veel gezegd en […]

  4. […] wonder dus dat employer branding de kunst van het employer brand leeft. Dat bewees ook het Employer Branding Experience 2011 waar ik november jongstleden te gast was. Maar in tussentijd zijn is er weer veel gezegd en […]

  5. […] wonder dus dat Employer Branding de kunst van het Employer Brand leeft. Dat bewees ook het Employer Branding Experience 2011 waar ik november jongstleden te gast was. Maar in tussentijd zijn is er weer veel gezegd en […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.