Categorie Actualiteit (retentie-management.com)
De beste artikelen i.v.m retentiemanagement (week 22)

Als host van de site over retentiemanagement probeer ik iedereen (bijna) dagelijks op de hoogte te houden van wat er reilt en zeilt op het gebied van retentiemanagement en haar verschillende elementen. In eerste plaats met de blog over retentiemanagement, maar ook met de events die worden gehouden, de boeken die worden uitgebracht, de onderzoeken die worden uitgevoerd of de scripties die worden geschreven.

Actualiteit Retentiemanagement

Waarom een wekelijks overzicht met artikelen?

Daarnaast wordt er op andere websites ook soms geschreven over een van de elementen van retentiemanagement. Deze geschreven informatie kan ook interessant en nuttig voor jullie zijn. Daarom ben ik gestart om elke week een overzicht te maken. Een overzicht met de meest interessante artikelen in verband met retentiemanagement. Deze artikelen zijn meestal in dezelfde week gepubliceerd maar op andere websites dan deze. Daarom verschijnt het overzicht in de categorie actualiteit. Soms bevat het overzicht ook een ouder artikel. Een artikel waar ik nog niet eerder aan was toegekomen om het te lezen, maar wat nog steeds van waarde is. In elk geval zijn alle overzichten terug te vinden via het archief.

[box type=”tick” style=”rounded”]Staat uw artikel of website hier niet tussen, en zou dat wel moeten, laat hem dan achter in de comments[/box]

De artikelen i.v.m. retentiemanagement van deze week

De artikelen i.v.m. retentiemanagement van deze week zijn:

> Leidinggeven aan engagement. Een blog dat over de bevlogenheid van medewerkers gaat en hoe managers daarin kunnen slagen. De belangrijkste woorden hierbij zijn: empowerment en vertrouwen.

[box type=”tick” style=”rounded”]Employerbility kan u helpen met het vergroten van de bevlogenheid van uw medewerkers.[/box]

> Talentmanagement is cruciaal voor de toekomst van je organisatie. Binnen bedrijven is het management van talent en de planning van opvolging essentieel. Talentmanagement speelt ook een belangrijke rol bij het behouden van talent.

> Tekort aan talent kan nooit helemaal worden opgelost. Het bedrijfsleven zal altijd met een tekort aan vaardigheden worden geconfronteerd. Het is immers onmogelijk om exact te voorspellen welke richting innovaties uiteindelijk zullen uitgaan en de toekomst van de economie bepalen.

> Why Employee Engagement? In dit artikel worden er verwijzingen gemaakt naar 28 wetenschappelijke studies rond employee engagement. Een must read artikel lijkt me zo!

> Motivating People: getting beyond the money. Om mensen te motiveren is er meer dan geld. In dit artikel lees je de onderzoeksresultaten van Mc.Kinsey op dit onderwerp.

> HRM raakt uitgekleed. HRM staat op het punt te verdwijnen. Dit is de portee van The Maintenance Crew For The Human Machinery, het proefschrift waarmee Ben Ligteringen aan de Radboud Universiteit van Nijmegen promoveerde. Het vak is volgens Ligteringen sterk uitgekleed.

> Wat er verkeerd kan gaan bij Employer Branding. Annemarie stel geeft op RecruitmentMatters 5 zaken die mis kunnen gaan bij het uitvoeren van Employer Branding.

> In 8 stappen naar gelukkige en tevreden werknemers. Tevreden medewerkers zijn creatiever, productiever, gaan met plezier naar hun werk en zijn minder afwezig door ziekte. Ook nemen arbeidsconflicten af, waardoor er meer aandacht is voor goede dienstverlening en mooie producten. Alle reden dus om medewerkers met deze 8 stappen gelukkiger te maken.

> Prettiger werk bindt beter dan meer geld. Meer geld bieden, werkt niet altijd om werknemers vast te houden. Een werkgever die mogelijkheden biedt om werk en privéleven beter te combineren, kan rekenen op meer loyaliteit van werknemers.

[box type=”tick” style=”rounded”]Employerbility kan u helpen met het binden en boeien van uw personeel ongeacht de sector of industrie.[/box]

> Het einde van de kenniseconomie. Gaat intellectueel werk straks dezelfde weg op als handenarbeid? Een interessant onderzoek met oog voor de toekomst.

Wilt u meer lezen?

[box type=”tick” style=”rounded”]Lees het e-book: manage uw uitstroom als een Beste Werkgever of het e-book: retentiemanagement – een ROI benadering als u meer wilt lezen.[/box]

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.