Actualiteit Retentiemanagement
De 10 beste artikelen i.v.m. retentiemanagement (week 17)

Als host van de site over retentiemanagement probeer ik iedereen (bijna) dagelijks op de hoogte te houden van wat er reilt en zeilt op het gebied van retentiemanagement en haar verschillende elementen. In eerste plaats met de blog over retentiemanagement, maar ook met de events die worden gehouden, de boeken die worden uitgebracht, de onderzoeken die worden uitgevoerd of de scripties die worden geschreven.

Actualiteit Retentiemanagement

Waarom een wekelijks overzicht met artikelen?

Daarnaast wordt er op andere websites ook soms geschreven over een van de elementen van retentiemanagement. Deze geschreven informatie kan ook interessant en nuttig voor jullie zijn. Daarom ben ik gestart om elke week een overzicht te maken. Een overzicht met de meest interessante artikelen in verband met retentiemanagement. Deze artikelen zijn meestal in dezelfde week gepubliceerd maar op andere websites dan deze. Daarom verschijnt het overzicht in de categorie actualiteit. Soms bevat het overzicht ook een ouder artikel. Een artikel waar ik nog niet eerder aan was toegekomen om het te lezen, maar wat nog steeds van waarde is. In elk geval zijn alle overzichten terug te vinden via het archief.

[box type=”tick” style=”rounded”]Staat uw artikel of website hier niet tussen, en zou dat wel moeten, laat hem dan achter in de comments[/box]

De artikelen i.v.m. retentiemanagement van deze week

De artikelen i.v.m. retentiemanagement van deze week zijn:

> Want to improve Employee Engagement? Neem iemand aan die verantwoordelijk wordt voor de cultuur binnen de organisatie.

> Mensen aanwerven terwijl u ook mensen moet ontslaan. Er zijn leukere zaken om uit te leggen, maar hier wordt uw input voor gevraagd.

> How to make a good impression in the exit interview. Gebruik het exitgesprek als het laatste moment om een goede indruk na te laten. Het hele uitstroomproces is daar op gefocused.

How to create a workplace that people never want to leave. Het belangrijkste gegeven is luisteren naar wat de medewerkers nodig hebben. Zo doet Google het!

> De opzet van een succesvol medewerkerstevredenheidsonderzoek. Effectory legt uit hoe u zelf een medewerkerstevredenheidsonderzoek kan opstellen.

> Personeelsverloop in de privésector: 2 maal goed nieuws. Securex komt naar buiten met een nieuwe whitepaper over personeelsverloop anno 2012 en er is dus 2 keer goed nieuws te bespeuren. Binnenkort volgt hier meer informatie over. Enerzijds via de whitepaper die ik ga lezen en samenvatten voor de onderzoekspagina van deze site. Anderzijds via een Ronde Tafel die ik in samenwerking met 2 andere partijen ga organiseren over personeelsverloop. Bij interesse mag u me al contacteren.

> Werknemers voelen zich minder baanzeker dan vorig jaar. Logisch als u bedenkt dat massaontslag de nieuwe norm is geworden. De arbeidsmarkt heeft dus grote invloed op het vertrouwen en daarbovenop stijgt de werkloosheid in Nederland.

> The Peter Principle and other reasons why you should think twice before accepting promotion. Een mooi verhaal waarom promotie niet altijd goed is en waarom demotie niet is ingeburgerd.

> Wie werd Employer of the Year 2013. Vacature.com in samenwerking met de Vlerick Management School riepen op 23 april de Employer of The Year 2013 uit in 3 verschillende categorieën. De winnaars vind je terug evenals beelden van de avond zelf.

> Employer Branding als noodzakelijk kwaad. Annemarie die een pleidooi houdt voor doordachte Employer Branding op een platform als Recruitment Matters. Gewaagd en terecht!

Wilt u meer lezen?

[box type=”tick” style=”rounded”]Lees het e-book: manage uw uitstroom als een Beste Werkgever of het e-book: retentiemanagement – een ROI benadering als u meer wilt lezen.[/box]

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.