Categorie Theorieën & Processen (retentie-management.com)
Who’s Responsible for Employee Engagement

Ik schreef al eerder over wie verantwoordelijk is voor retentiemanagement, maar kreeg via mijn feeds het volgende artikel binnen: Who’s Responsible for Employee Engagement (Engelstalig). Dit artikel weerlegt enerzijds enigszins mijn visie op retentiemanagement en anderzijds gaat het verder waar mijn eigen blog stopte. Ik leg het uit.

In het artikel staat dat de enige die echt verantwoordelijk kan zijn voor zijn/haar Engagement is de werknemer zelf.

Individuals must own their own engagement. If they do not know what’s most important to them, they will not find it in your workplace (or potentially any other).

Managers can’t make employees engaged. They can act as coaches to facilitate their team members’ engagement journeys.

Executives must set the direction that your workforce aligns to, communicate that direction to ensure a clear line of sight throughout your organization, and create a culture that fuels engagement and business results.”

Voor al deze punten is er natuurlijk iets te zeggen. Empowerment van de werknemer is belangrijk en de manager speelt hierbij een belangrijke rol. Toch wil ik niet alle verantwoordelijkheid in de schoenen van de werknemer stoppen. Eens te meer omdat ik de organisatie ook mede-verantwoordelijk acht voor de voorzieningen en nodige services. Een werknemer bepaalt niet de cultuur die heerst in een organisatie, dat doen de managers en de directie van een organisatie. Hoewel dit ook niet altijd waar is.

Vinden jullie dat de verantwoordelijkheid voor engagement volledig in de schoenen van een werknemer mag worden gestopt?

2 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] De moeilijkste veronderstelling om te overwinnen is organisaties bijbrengen dat zij integraal en vooral zelf (mede) verantwoordelijk zijn voor het behoud van hun personeel. Natuurlijk heeft het personeel zelf ook een verantwoordelijkheid op te nemen. […]

  2. […] heb ook al eerder gezegd dat ook de werknemers verantwoordelijk zijn voor hun eigen carrière. Mijn motto is: dat je kansen creëert in plaats van krijgt en is terug te vinden in alle […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.