Retentie-management.com verzamelt en clustert alle whitepapers die (in)direct verband houden met het binden en boeien van personeel. U kunt al deze whitepapers, in willekeurige volgorde, gratis downloaden (via deze link). 

Efficiënt managen anno 2016

Een paper van All Solutions waarin zij de 3 grootste valkuilen voor medewerkers vertellen en bijbehorende praktische oplossingen voor managers delen.

De winst van zorgvriendelijk werkgeverschap’

Een nieuwe paper van GPTW in samenwerking met Women Inc.

Goed werkgeverschap is meer dan een pingpongtafel

Weer een nieuwe paper van Great Place To Work. Deze whitepaper maakt inzichtelijk wat een werkgever echt een goede werkgever maakt.

Resultaten binnen, wat nu?

Great Place To Work is ‘on a roll’. In hun nieuwste whitepaper delen zij de ingrediënten om de opvolging van een medewerkerstevredenheidsonderzoek succesvol te maken.

Best Practices Gids 2015 (deel 2)

In deze whitepaper deelt Great Place To Work de inspirerende programma’s van de best workplaces 2015. Dit is het tweede deel. Ben jij klaar om te werven/verwelkomen, te vieren en te delen als werkgever?

Employer Branding

In deze paper van Great Place To Work delen zij hun visie op Employer Branding. Zij geloven dat je intern moet beginnen als je extern wilt winnen. Hoe zij dat precies doen wordt in deze paper uitgelegd.

Employee Engagement Trends Rapport 2015

Quantum publiceerde de whitepaper dat inzichten geeft in de trends rond employee engagement anno 2015. De belangrijkste conclusie is dat goede werkgevers het engagement van medewerkers omarmen.

Best Practices Gids 2015

In deze whitepaper deelt Great Place To Work de inspirerende programma’s van de best workplaces 2015. Dit is overigens het eerste deel. Ben jij klaar om te luisteren, spreken en inspireren als werkgever?

Vertrouwen als sleutel tot goed werkgeverschap

Deze paper van Great Place to Work behandeld het begrip vertrouwen. Vertrouwen is de sleutel tot succes en tot goed werkgeverschap. Hoe en het waarom wordt in deze paper uitgelegd.

Verandering als kans

Great Place to Work schreef nog een tweede whitepaper. In deze paper beschrijven zij hoe verandering kan worden aanzien als kans. Kans op overleven en vooral goed werkgeverschap anno 2015.

Hoe werken weer plezierig wordt

Dantefactor schreef in gedetailleerde stappen uit hoe werken weer plezierig wordt.

Engaging Hears and Minds

De Hay Group publiceerde in het begin van 2015 een nieuwe whitepaper waarin zij uitleggen hoe organisaties de harten van hun medewerkers kunnen veroveren.

Wellbeing and Employee Engagement

Engage for success omschrijft hoe de gezondheid van medewerkers in relatie staat tot het binden en boeien van personeel. Het verdict is dat deze veel met elkaar te maken hebben.

Upgrade Human Resources naar Human Value

Sander Oldenkamp schrijft in zijn whitepaper dat Human Resources moet evalueren naar Human Value. Zijn gedachten krijgen anno 2014-2015 veel bijval van managementdenkers. HR moet veranderen, maar hoe?

Streven naar 0% tevredenheid

Een paper met een uitdagende titel en realistische inhoud. Tevredenheid is passé en organisaties moeten employee engagement nastreven tenminste dat schrijft 365 in hun paper.

New rules of Employee Engagement

De Hay Group beschrijft in deze paper de nieuwe regels van employee engagment. De regels zijn aan het veranderen en wat kunnen organisaties doen om hun personeel te binden en boeien?

Het intermediair imago onderzoek 2014

Zoals we van Intermediair mogen verwachten brengen zij elke jaar het Imago Onderzoek uit. De paper geeft meteen inzicht in de favoriete werkgevers van 2014.

Exit interview als kennisbron

Het exitinterview kan worden gebruikt als kennisbron voor het binden en boeien van medewerkers. Zelf ben ik een groot voorstander van exitinterviews. Meer informatie over dit onderwerp vind je hier: http://www.exitgesprek.be.

Engaging Millenial Employees

Hoe u jong talent kunt rekruteren en behouden leert u in deze paper. Zoals altijd zijn de papers van Quantum van zeer degelijke kwaliteit.

Engagement Toolkit

In deze whitepaper krijgt u een toolkit waarmee u het engagement van medewerkers kunt verhogen. Employee Engagement wordt hier omschreven als de saus die bedrijven succesvol maakt. Iets waar ik volledig achter kan staan.

Employee Development Planning

De whitepapers van Quantum zijn altijd visueel mooi opgemaakt en inhoudelijk sterk. Deze keer hebben ze het over employee development planning en waarom dit belangrijk is voor uw organisatie.

Employer Branding – a no nonsense approach

Het CIPD vertelt in deze whitepaper haar no nonsense methodiek rond Employer Branding. Ze leggen hierin een duidelijke link tussen marketing en HR en dat maakt de whitepaper mijn inziens interessant.

De nieuwe competentie: integrale flexibiliteit

Adecco publiceerde, alweer een tijdje geleden, de whitepaper rond de nieuwe competentie: integrale flexibiliteit. Hiermee doelen ze op de flexibiliteit die noodzakelijk is en gebruikt werd als antwoord op de financiële crisis.

De markt van medewerkersonderzoeken in kaart gebracht

De duurzame inzetbaarheid van medewerkers vergroten gebeurt onder andere door medewerkersonderzoeken. In deze paper wordt de Nederlandse markt hieromtrent in kaart gebracht. Een handig overzicht met dank aan BG Magazine.

De impact van HR op de business

Deze paper van HR praktijk vertelt het verhaal van HR en de impact op de business. Tenminste heeft HR invloed op de business. Een aantal wetenschappers en hoogleraren komen aan het woord.

Conducting an employee engagement survey

Deze paper is een volledige gids tot het afnemen van een employee engagement survey. Deze paper van Quantum is zoals we het kennen zeer volledig, adequaat en to-the-point.

Binden en boeien

Binden en boeien is een whitepaper van Pluimen. Zij hebben verhalen verzameld uit de praktijk. 1 ding is zeker: zij geloven in het binden en boeien van personeel door middel van waardering.

Aantrekkelijk werkgeverschap in crisistijd

Deze whitepaper is een samenwerking tussen SatisAction en Raet. Inhoudelijk belicht deze paper de noodzaak of het nut van aantrekkelijk werkgeverschap gebaseerd op hun onderzoek. Daarnaast houdt het ook rekening met een aantal trends zoals Het Nieuwe Werken, de flexibel wordende organisatie en de verwachtingen van millennials.

Giving everyone the chance to shine. How leading organizations use engagement to drive performance cost-effectively.

Deze whitepaper van Hay Group gaat over hoe de motivatie van mensen succesvol kan worden ingezet voor de resultaten en doelen van een organisatie.

40 ways to show love to your employees

Quantum publiceerde 40 bewezen en leuke manieren om medewerkers de erkenning en liefde te geven die ze verdienen.

11 reasons to be bullish about Employee Engagement Impacting Financial Success

Quantum publiceerde een studie om bewijs te leveren dat Employee Engagement impact heeft op het financiële succes van een organisatie.

Flexibel verlonen als engagement versterker

Luc Dekeyser schreef, in opdracht van SD Worx, een whitepaper over flexibel verlonen en hoe dit versterkend kan werken voor het engagement van medewerkers.

Employee Engagement

Arcadis legt in deze whitepaper uit hoe organisaties meer frequent employee engagement kunt meten.

Retaining Top Performers

Deze whitepaper van Achievers verzamelde de best practices om top talent te erkennen en te behouden. Want het zijn deze medewerkers die het succes van je organisatie vormen.

Driving performance and retention through Employee Engagement.

LLoyd Morgan heeft op basis van een onderzoek 10 punten vastgesteld die organisaties kunnen ondernemen met het engagement van hun personeel om tot betere resultaten te komen en minder ongewenst personeelsverloop.

Waarom bevlogenheid? Is tevredenheid dan niet voldoende?

Wilmar Schaufeli betoogt dat organisaties zich niet tevreden zouden moeten stellen met tevreden medewerkers, maar met bevlogen werknemers. Dat zijn mensen die bereid zijn om een stapje extra te doen.

HR Metrics & Analytics. Op weg naar een meetbaar personeelsbeleid

In deze whitepaper krijgt u een uiteenzetting van HR Metrics & Analytics en hoe u deze elementen kunt inzetten binnen uw personeelsbeleid. Zo bouwt u aan een meetbaar personeelsbeleid.

Generatie Z de ontstuitbare opkomst van een digitale generatie

In deze whitepaper leert u wie/wat generatie Z is. Ook leert u welke wereldwijde trends de behoeften en noden van deze generatie helpt te ontwikkelen. Daarnaast krijgt u een aantal kritische uitdagingen voorgeschoteld die uw organisatie klaar moeten stomen voor de opkomst van de digitale generatie. Lees ook de samenvatting.

Employee Engagement Rapport 2011. Beyond the numers: a practical approach for individuals, managers and executives

Het Employee Engagement Rapport uit 2011 komt van Blessing White Research. Zij zijn een belangrijke speler voor employee engagement. Onder ander vanwege hun bruikbare onderzoeken. Lees ook de samenvatting.

Personeelsverloop. Wat beweegt uw personeel?

Deze whitepaper van BusinessWise bevat veel interessante elementen over personeelsverloop in Nederland en leert u te (h)erkennen wat uw personeel beweegt. Lees ook de samenvatting.

Employer Branding Insights 2011

In de whitepaper Employer Branding Insights 2011 staat te lezen dat het toptalent van een organisaties steeds vaker gedisengageerd raakt van de organisatie. Lees ook de samenvatting.

Drivers of Employee Engagement

De whitepaper “The Drivers of Employee Engagement” omschrijft de key drivers voor geëngageerd personeel op basis van data en analyses.Lees ook de samenvatting.

Hoe houden we goede mensen vast?

Jaap Hollander en Paul Kerr bespreken in deze whitepaper hoe u goede mensen vast kunt houden. Want de vergrijzing treedt in. Het aantal potentiële arbeidskrachten daalt. Er komen steeds meer onvervulde vacatures. In sommige sectoren lopen de mensen bij bossen tegelijk weg. Daarom geven zij tien oplossingen voor een aanstormend strategisch probleem.

Binden en boeien van medewerkers. Slimmer omgaan met eigen talent.

Deze whitepaper gepubliceerd door OTIB schetst u een praktijksituatie hoe u uw medewerkers kunt binden en boeien. Het gaat hier over een MKB technisch installatiebedrijf. De resultaten komt voort uit een denktank.

Uw whitepaper?

Heeft u een whitepaper gepubliceerd? Wilt u dit whitepaper delen met honderden anderen HR professionals? Stuur uw whitepaper dan op naar de redactie. Wij zetten het dan graag online.