Categorie Lectuur (retentie-management.com)
Werkplezier volgens AVEVE. De cultuur is zeer belangrijk (WMP)

Werkplezier is begonnen als interne communicatie, maar is ook allang verschoven naar externe communicatie.

‘Een bedrijf is de som van mensen die er werken’

Dat is een duidelijk statement. Hij doet er nog een schepje bovenop. loyaliteit kun je meten. Sterker nog het engagement van het personeel zorgt voor 30% meer omzet. Kijk dat zijn duidelijke cijfers!

2 manieren om de omzet te vergroten

1/ de rechte lijn
Op welke manier probeert men de bedrijfsdoelstelling te halen? Is dat een rechte lijn, de kortste weg, de meest efficiënte, met duidelijke KPI’s? Niet evident, want de factor mens komt hier niet in voor.

2/ de niet rechte lijn
Iedereen is het eens dat mensen belangrijk zijn, maar hoe bewijs je klanten en eigen personeel dat dit ook echt zo is? Het zal dus eerder een niet-rechte lijn zijn. Niet efficiënt, maar wel effectief. En effectiviteit zorgt toch voor meer omzet?

De rol die cultuur speelt

De cultuur speelt dus ook een belangrijke rol. Werk moet of kan niet gebeuren van 9-5 en beseffen de mensen dat? Of anders gezegd: welke rollen, regels, etc. kunnen organisaties aanbieden (niet opleggen). En de cultuur wordt (ook) uitgedragen door de leidinggevende die wederom het goede voorbeeld moet geven. De cultuur bij AVEVE is waar de medewerker tegelijkertijd de klant is.

Dus de beloften: zekerheid van resultaat, meer plezier aan de activiteit en persoonlijke contacten gelden voor zowel het personeel als de klanten. Dat is wel bijzonder vind ik. Zijn er nog andere organisaties die deze beide groepen hebben als doelgroep? Dit maakt dat het personeel van AVEVE ook echte vakmannen zijn.

Plezier staat bij AVEVE centraal en dat straalt door op de klanten die binnenkomen. Dat zorgt dat werkplezier bij AVEVE als strategie wordt neergezet met tal van concrete middelen in een klimaat. Dus hoeveel tijd spendeer jij aan de cultuur van een organisatie?

[box type=”tick” style=”rounded”]Download de integrale en volledige presentatie.[/box]

[box type=”info” style=”rounded”]Deze blog heeft het werkplezier als thema. Klik op de hyperlink als u nog andere blogartikelen met dit thema wilt lezen.[/box]

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] laatste spreker was Rudy Lefèvre van AVEVE. Daar gebruiken ze werkplezier als strategie. Hierdoor wordt de cultuur enorm belangrijk omdat deze voor 50% bijdraagt aan de […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.