Categorie Lectuur (retentie-management.com)
Werken Met Plezier Seminarie 2013 – het complete overzicht

Gisteren (14 maart 2013) vond het derde Werken Met Plezier seminarie plaats op de prachtige locatie van Greenville. Het was een seminarie met veel interessante sprekers, één goed en duidelijk verhaal en veel nieuwe inzichten en praktijkcases. De inhoud (of de strekking) van de verhalen met nieuwe inzichten werden gisteren live gepubliceerd van op het seminarie. Hieronder vindt u korte samenvattingen met een link naar het volledige verhaal.

UPDATE: elke presentatie heeft nu ook een volledige, integrale en downloadbare presentatie gekregen. 

Heeft u hulp nodig om uw medewerkers met plezier te laten werken? Ga dan naar de bibliotheek, de kennisbank en/of de webshop.

Werken Met Plezier Seminarie

Werken met plezier is slimmer werken

Liesbeth Vereecke opende het seminarie met een persoonlijk verhaal over Creando. Zij legde uit dat werken met plezier vooral slimmer werken is. Hierbij heeft Creando zich laten inspireren door het Nieuwe Werken of NWOW.

55+ langer aan het werk houden

Caroline Troquet was de tweede spreekster. Troquet werkt bij Sodexo sinds 2007 aan een strategie en actieplan om  de 55 plussers langer aan het werk te houden. Daar plukken ze nu stilaan de vruchten van.

De 5 sterren van leiderschap

Na een korte pauze was het de beurt aan Luc Deflem van Securex. Een bevlogen leider en spreker die kwam vertellen over de 5 sterren van leiderschap. Hoe staat leiderschap in verhouding met werken met plezier?

Met goesting schoonmaken?

Ron Embrechts vertelde over hoe men met goesting in de schooonmaakindustie kan werken. CARE bewijst het. Zij zijn net uitgeroepen (als 2de) tot Beste Werkgever. Dit is trouwens precies waar Employerbility voor gaat staan.

Wetenschappelijke kijk op arbeidsmotivatie

Na een korte pauze zou Sophie De Winne ons komen vertellen over de wetenschappelijke kijk op arbeidsmotivatie, maar zij was geveld door een mysterieuze bacterie. Gelukkig werden de conclusies verteld op een creatieve manier.

Werkplezier als strategie

De laatste spreker was Rudy Lefèvre van AVEVE. Daar gebruiken ze werkplezier als strategie. Hierdoor wordt de cultuur enorm belangrijk omdat deze voor 50% bijdraagt aan de omzet.

De belangrijkste punten

Als ik alle verhalen van de verschillende sprekers vergelijk, dan kan ik een rode draad ontwaren. De belangrijkste punten voor bedrijven om met werkplezier aan de slag te gaan zijn:

  • leiderschap is belangrijk
  • leidinggevende moeten het goede voorbeeld geven
  • leidinggevende praktiseren ‘walk the talk’
  • de mens is het belangrijkste kapitaal wat er is (en daar moet naar gehandeld worden
  • organisaties moeten meerwaarde creëren bijvoorbeeld door MVO toe te passen
  • organisaties moeten zekerheid bieden d.m.v. een missie en een visie
  • aandacht voor het individu

Natuurlijk zijn er nog veel meer punten die belangrijk zijn of die een bijdrage kunnen leveren aan het hebben van plezier in je werk, maar alle sprekers gaven bovenstaande aandachtspunten. 

Komt u ook volgend jaar?

Er is ons beloofd dat er een vierde editie van het Werken Met Plezier seminarie komt. Houdt dus de website in de gaten, want ik vond het een interessante dag waarop ik veel nieuwe mensen heb leren kennen. Tot volgend jaar!

[box type=”info” style=”rounded”]Deze blog heeft het werkplezier als thema. Klik op de hyperlink als u nog andere blogartikelen met dit thema wilt lezen.[/box]

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.