Welk type werkgever past bij jou? CompanyMatch weet het!

Een mismatch tussen organisatie en persoon behoort tot één van de meest voorkomende redenen van verloop. Dit terwijl een dergelijke mismatch eenvoudig is te voorkomen met een goed afgesteld en afgestemd werving- en selectieapparaat. CompanyMatch.be is sinds kort actief in Belgie en biedt werkzoekenden de mogelijkheid zich te matchen met de bedrijfscultuur en het werkgeversmerk van een organisatie. Met behulp van een widget kan dat ook eenvoudig op de website van de werkgever zelf. Dat heeft veel voordelen voor zowel organisaties als sollicitanten.

CompanyMatch voor bedrijven & organisaties

De match tussen een persoon en een bedrijf (of vice versa) is maatwerk en hangt nauw samen met persoonlijke voorkeuren van de online werkzoekende enerzijds en de cultuur en de werkgeverstypering van een organisatie anderzijds. Met de kosteloze widget van CompanyMatch kunnen organisaties deze unieke karakteristieken in kaart brengen. Voor een uitgebreid account met bedrijfsfiche, vacatureknop en social media koppelingen is er de keuze voor een jaarabonnement. Het is voor potentiële werkzoekenden nu dus mogelijk zich online en op voorhand reeds te identificeren met de organisatie. Dat maakt de kans op een mismatch kleiner en zal de organisatie veel geld besparen. Tegelijkertijd kunnen organisaties interactief communiceren vanuit hun eigen carrièresite met behulp van de al eerder genoemde widget. Dit versterkt op voorhand de relatie tussen de organisatie en de sollicitant. ‘Dit blijkt ook uit het gebruik van de widget op de eigen careersite van de organisatie. Deze laat een conversie zien van 15-23%’, aldus Bjorn Veenstra, oprichter van CompanyMatch. Zie hier een voorbeeld van de widget op http://www.imalink.be/nl/doe-de-imalink-match.

CompanyMatch voor sollicitanten & werknemers

Het grote voordeel voor sollicitanten en werknemers is al genoemd. Met CompanyMatch kunnen zij op voorhand kijken er een fit bestaat tussen de typering en de cultuur van de organisatie. CompanyMatch erkent 8 merktyperingen. Deze typeringen zijn: helpend, vrolijk, perfectionistisch, roemrijk, ondersteunend, rebels, leidend en avontuurlijk. Daarnaast kent elke organisatie ook een dominante cultuur. CompanyMatch onderscheidt daarbij 4 culturen: de familiecultuur, de adhocratie, de hiërarchie en de marktcultuur.

Op het overzicht met werkgevers kom je te weten of een organisatie internationale carrièreperspectieven heeft, of ze traineeships/stages hebben, het aantal medewerkers, waar het hoofdkantoor is gelegen en de verhouding tussen Bachelors en Masters. Aan de hand van jouw persoonlijke voorkeuren kun je als sollicitant dus jezelf matchen met jouw ideale werkgever.

CompanyMatch nu ook  actief in België

CompanyMatch.be bestaat al een langere tijd in Nederland onder de naam Werken bij Merken met zo’n 150 deelnemende werkgevers en kent sinds kort een start in België. Op dit moment zijn er in België na twee weken al 27 organisaties die actief zijn op CompanyMatch. Dit aantal groeit snel. Mediapartners van CompanyMatch.be zijn onder andere Jobat en VDAB.

Uitproberen?

Maak nu zelf een gratis account aan en krijg een gratis widget. Download de brochure of bekijk de website voor meer informatie. Als sollicitant of werknemer maak je gratis een profiel aan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.