Categorie Trends (retentie-management.com)
Weinig medewerkers voelen zich echt geëngageerd

Er is weer een onderzoek, dit maal een Duits, verschenen over het Engagement van werknemers. Het resultaat? Weinig medewerkers voelen zich echt geëngageerd. Verrassend? Niet echt wel?

Ik verbaas me tenminste niet meer over dergelijke onderzoeken. Dit wil niet zeggen dat ik het niet schokkend vind. Als ik lees dat slechts 13% echt geëngageerd is vind ik dat triestig. Als ik dan lees dat 21% “mentaal heeft afgehaakt” vind ik dat betreurenswaardig. Organisaties hebben nog veel werk als het gaat om werknemers te binden en boeien. Retentiemanagement dus.

Volgens het Duitse onderzoek ligt de oorzaak van deze schokkende percentages bij het niet genoeg erkenning krijgen waardoor hun motivatie afneemt. Een zogenaamde vicieuze cirkel waar werknemer en organisatie dan in belanden. Het antwoord hierop volgens de onderzoekers zijn op vastgelegde tijdstippen gesprekken tussen werknemer en manager om de voortgang te bespreken.

Maar is dit niet het probleem met de oplossing behelpen? Managers hebben te weinig tijd om schouderklopjes uit te delen wat mijn inziens een simpel en snel gebaar is. Maar zij moeten nu wekelijks/maandelijks een gesprek aan gaan met hun werknemers, zich verdiepen in de verslagen en notities om de voortgang van hun werknemers te bespreken. We weten allemaal dat dit mandatory zou moeten zijn, maar dat het een utopie is. Daarom ben ik benieuwd naar jullie oplossingen!

Moest je overigens de resultaten van een Amerikaans onderzoek willen inkijken dan kun je dat hier doen. In dat artikel worden eveneens oplossingen naar voren gedragen.

[box type=”info” style=”rounded”]Deze blog heeft het engagement van personeel als thema. Klik op de hyperlink voor de beste blogartikelen over het engagement?[/box]

2 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Zoals gezegd sluit dit naadloos aan bij hetgeen ik eerder schreef. Tegelijkertijd haalt het een belangrijk punt aan, namelijk de betrokkenheid van een werknemer. Of zoals men in het Engels zegt: Employee Engagement. Over dit proces heb ik ook al eerder geschreven en dat terwijl weinig werknemers zich echt betrokken of geëngageerd voelen. […]

  2. […] op mijn website. Bijvoorbeeld het artikel 180% van de werknemers zocht nieuwe baan in 2010 of weinig werkemers voelen zich geengageerd. In elk geval mag ik uit al deze cijfers concluderen dat werknemers zich meer dan ooit ontevreden […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.