Categorie FAQ (retentie-management.com)
Wat is engagement nu eigenlijk?

Waar ik in mijn scriptie niet lang genoeg heb bij stilgestaan is een definitie van Engagement. In het Employee Engagement rapport (klik hier voor de hoogepunten) wordt hier wel dieper op ingegaan.

We believe that aligning employees values, goals, and aspirations with those of the organization is the best method for achieving the sustainable employee engagement required for an organization to thrive.

Hier zitten twee belangrijke elementen in verscholen. Ten eerste de bijdrage aan het succes van de organisatie. En het tweede element is de persoonlijke tevredenheid van hun rol.  Als aan beiden elementen worden voldaan, dan zegt het rapport dat:

Full engagement represents an alignment of maximum job satisfaction with maximum job contribution.

En dit wordt mooi visueel voorgesteld door onderstaand figuur.

5 levels of employee engagement

5 levels of employee engagement

Maar wat betekenen deze begrippen nu? Of wat wil elke categorie van mensen nu eigenlijk zeggen? Ik had het niet beter kunnen verwoorden dan de makers van het rapport zelf.

Wat versta jij onder engagement? Tot welke categorie behoor je zelf toe? En als je manager bent moet je je afvragen tot welke categorie jouw werknemers behoren. Schokkend of juist verhelderend?

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] mij niet langer het terugdringen van vrijwillig verloop, maar het is veel eerder een proces dat het engagement van werknemers verhoogt. Van zodra het engagement van werknemers wordt verhoogt zal het vrijwillig […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.