Categorie FAQ (retentie-management.com)
Wat is de waarde van HR?

Wat is de waarde van HR is een leuke korte laatste blog van het jaar 2011. Ik onderschrijf telkens het belang van een strategische HR en leg uit dat zij dat kunnen worden door middel van strategisch retentiebeleid gebaseerd op het ROI denken.

Nu blijkt in Amerika dat 50% van de ondervraagde HR professionals aangeeft dat retentie en medewerkertevredenheid de belangrijkste metrics zijn om de waarde van HR binnen een organisatie te bepalen. Of dit de juiste metrics zijn laat ik graag in het midden, maar het toont wel aan hoe belangrijk het hebben van een strategisch retentiebeleid is in Amerika. Europa volgt meestal een tiental jaar later.

Hoe meet je de waarde van HR volgens jou? Moet de waarde van HR wel worden gemeten? Laat jouw opmerkingen en mening na in de comments!

 

(ik heb mijn informatie hier vandaan gehaald.)

2 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] schreef ik hoe HR een business partner wordt en dat is nodig met het leveren van toegevoegde waarde voor een organisatie. Deze blogs passen in de twee ontwikkelingen die momenteel plaatsvinden […]

  2. Hoe wordt HR een business partner « VisieopTalent Blog schreef:

    […] goede nieuws. Tegelijkertijd kunnen meer dan de helft van deze HR Managers niet aantonen wat hun toegevoegde waarde is voor de gehele organisatie en dat doet […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.