“Waarom WAAROM zo belangrijk is”

Deze week is bij veel organisaties de nieuwjaarsbijeenkomst. Vaak een mix van elkaar ontmoeten, bijpraten met een hapje en drankje, een terugblik op 2015 en vooruitblik op dit nieuwe jaar.

Gezellig én zinvol om met elkaar te kijken naar wat er was en wat er gaat komen. En voor veel medewerkers een belangrijke gelegenheid om te horen wat de plannen zijn, wat de koers is.
Want zó vaak wordt dat niet met medewerkers besproken gedurende het jaar – toch?
Terwijl we weten hoe belangrijk dat is voor ons allemaal: om te weten ‘waar gaan we heen? Wat is de koers, wat is de bedoeling?’ Het geeft ons duidelijkheid en inspiratie.

Zingeving

Als collectief, in een organisatie, maar ook voor ons zelf, individueel maken we de balans op rond oud en nieuw. Waar staan we. Wat werkt? Wat werkt niet? Wat willen we anders in het nieuwe jaar?
Daar speelt voor veel mensen ook zingeving een steeds belangrijkere rol. Waar doe ik het voor? Wat vind ik écht belangrijk in mijn leven en mijn werk? Wat geeft mij voldoening? Waar wil ik aan bijdragen?

Waarom motiveert

Hoe mooi en motiverend is het daarom, om zingeving te vinden in je werk. In je eigen taken en verantwoordelijkheden, maar ook in het ‘waarom’ van de organisatie. Simon Sinek gaf er een inspirerende lezing over (op youtube te vinden) en inspireert wereldwijd vele organisaties en mensen om hun ‘waarom’ helder te krijgen. Het ‘waarom’ gaat over betekenis. Waarom ben je er? Wat wil je bijdragen in de wereld, wat wil je betekenen voor je klanten, voor je collega’s, voor de mensen om je heen? Als het ‘waarom’ van een organisatie helder is, draagt het bij aan zingeving, duidelijkheid en inspiratie voor iedereen IN en OM die organisatie. En dat heeft weer talloze positieve effecten in kwaliteit en kwantiteit van het werk, klanttevredenheid, verloop, verzuim enzovoort enzovoort enzovoort.

Maak ‘waarom’ een onderdeel van je communicatie

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst maar ook daar buiten: zorg ervoor dat je ‘waarom’ helder is en draag het uit! En individueel geldt hetzelfde. Waarom? Als jij weet waarom jij doet wat je doet, wat jij wilt betekenen in jouw werk: als je het uitdraagt, beleef jij het zelf veel meer, heb je meer voldoening van wat je doet en weten anderen je ook steeds meer te vinden voor de dingen die daarbij passen.

Maak er een mooi nieuw jaar van samen!

Hanneke van Stigt Thans van IKbv (www.IKbv.nl) helpt mensen en organisaties om meer succes en plezier te hebben in het werk.