Categorie FAQ (retentie-management.com)
Waarom moet mijn organisatie aan retentiemanagement doen? (FAQ)

Retentiemanagement is veel meer dan het binden en boeien van personeel en wordt in de komende decennia steeds belangrijker. Organisaties moeten veel moeite doen om competitief te zijn en te blijven. Hiervoor zijn een allerlei maatschappelijke tendensen als de vergrijzing, de war on talent en de komst van de hybride arbeidsmarkt voor verantwoordelijk. Niettemin is het personeel nog steeds het belangrijkste onderscheidende vermogen van organisaties ook in economisch moeilijkere tijden. Tenminste hier ik geloof ik heel sterk in. Ben jij nog niet overtuigd? Lees dan de voordelen van retentiemanagement hieronder.

Retentiemanagement

Wilt u weten hoe u een strategisch retentiebeleid kan inzetten voor uw organisatie? Ga dan naar de bibliotheek, de kennisbank en/of de webshop.

De voordelen van retentiemanagement

Helaas begrijpen nog te weinig organisaties hoe belangrijk het hebben van een strategisch retentiebeleid is. Een goed geoptimaliseerd retentiebeleid leidt namelijk tot geëngageerde werknemers en dat is het cruciale aspect binnen retentiemanagement.  Onderzoek heeft namelijk een aantal belangrijke positieve correlaties aangetoond tussen engagement en retentiemanagement. Geëngageerde werknemers zijn namelijk diegene die betrokken zijn en betrokken werknemers zijn diegene die gepassioneerd en trots op hun werk zijn waardoor zij:

  • bijdragen tot minder verloop en verzuim;
  • impact hebben op de positieve werksfeer;
  • bijdragen aan een verbeterde kwaliteit, service en productiviteit;
  • de relatie met de collega’s en klanten versterken;
  • het imago en de reputatie van de organisatie verbeteren;
  • een verhoogde omzet genereren.

Een strategisch retentiebeleid leidt tot Beste Werkgever

Bovenstaande redenen lijken mijn inziens al belangrijk genoeg om strategisch met retentiemanagement bezig te zijn. Maar organisaties die een strategisch retentiebeleid implementeren komen sneller in aanmerking om een Beste Werkgever te worden. De titel van Beste Werkgever heeft als belangrijke voordeel dat de meest talentvolle werknemers willen blijven en dat zij geëngageerd zijn en blijven. Daarnaast helpt zo een titel ook bij het aantrekken van nieuw talent.

[box type=”tick” style=”rounded”]Wilt u weten hoe u Beste Werkgever kunt worden en of welke methodiek u hiervoor kan gebruiken? Schrijf u dan nu in voor de nieuwsbrief, koop het e-book retentiemanagement – een ROI benadering of ga naar de bibliotheek, de kennisbank en/of de webshop.[/box]

[box type=”info” style=”rounded”]Deze blog heeft Beste Werkgever als thema. Klik op de hyperlink als u nog andere blogartikelen met dit thema wilt lezen.[/box]

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.