Categorie Trends (retentie-management.com)
Vrouwelijk talent naar de top

Als men vrouwen in een organisatie heeft dan spreekt men over een divers personeelsbestand. Ik heb al eerder gezegd dat er naast vrouwen nog veel meer groepen van mensen aandacht nodig hebben als het over diversiteit gaat. Tot hier.

Niettemin ben ik ontzettend verheugd dat er de laatste tijd zoveel word geschreven, onderzocht en bedacht rond vrouwen op de arbeidsmarkt. Vandaag las ik het artikel: Ook in 2011 vrouwelijk Talent naar de Top waarbij er initiatief wordt ondersteund door het Nederlandse kabinet.

Het initiatief is een opgestelde charter waarbij organisaties zich kunnen aansluiten. En van zodra zij dat doen verplichten zij er zichzelf toe om meer vrouwen in bestuurlijke functies toe te laten. Ik ben voorstander van een diverser personeelsbestand, maar persoonlijk keur ik verplichte percentages of enige andere vorm van simulaties af. Moest ik een vrouw zijn zou ik ook niet leuk vinden moest ik gekozen zijn omdat ik vrouw ben en niet omdat ik de beste kandidate voor een bepaalde functie was. Maar hoe denken jullie hierover? Is een verplichte verhouding man/vrouw noodzakelijk of komt het voort uit idealisme?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.