Categorie Theorieën & Processen (retentie-management.com)
verwachtingen van HR gebundeld in een model

Er zijn partijen die beweren dat HR nooit strategisch kan worden. Toch zijn dat de verwachtingen van en aan HR. Maar in een eerdere blog schreef ik al dat HR bijzonder veel waarde en kracht uit het vliegwielmodel kan halen.

de verwachtingen van HR inzake retentiemanagement

Vandaag ga ik hier kort dieper op in, juist omdat er tegenwoordig zoveel van HR wordt verwacht (ook inzake retentiemanagement).

  • HR moet meerdere rollen (strategische partner, change agent, employee champion en administratieve expert) aannemen binnen hetzelfde traject;
  • HR moet in elke rol een bijdrage leveren voor de organisatie;
  • HR moet zowel op korte als lange termijn denken;
  • HR moet rekening houden met de mensen en processen.

het vliegwielmodel biedt wederom uitkomst

Met alle bovenstaande punten wordt er in het vliegwielmodel rekening gehouden. Dus als je het vliegwielmodel ruimer bekijkt, vind ik het houdbaarheidsdatumargument niet opgaan. Zeker gezien de situatie in België/Europa, want hier is het model pionierend. Momenteel heeft slechts 46 procent van de Amerikaanse organisaties een formeel retentiebeleid. Amerika loopt vaak jaren voor op managementgebied ten opzichte van Europa. Daarbovenop zijn Amerikaanse organisaties doordrongen met het Return On Investment -denken. Oftewel door het vliegwielmodel kan Human Resources een dubbelslag slaan én aan alle bovenstaande verwachtingen voldoen. Dat allemaal omdat het model return on investment aan retentiemanagement koppelt.

 

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] eerste kritische factor is het Human Resources departement. Er wordt namelijk nogal wat verwacht van HR inzake het vliegwielmodel. Los van deze verwachtingen heeft Ulrich ook een zeer scherp beeld geschetst hoe hij HR ziet […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.