Categorie Theorieën & Processen (retentie-management.com)
Verloop van mensen hangt samen met de kennis die zij hebben

In mijn reader heb ik al een lange tijd volgend artikel Retention of Employees « Studying Workplace Learning gemarkeerd als te lezen. Ik was hier alleen nog niet aan toe gekomen vanwege de lengte van het artikel. Inmiddels is het artikel (eigenlijk is het een literatuurstudie) wel gelezen en wil ik jullie de belangrijkste zaken meedelen.

Firstly, in this essay we will give a short theoretical overview about key terms regarding question of retention (organizational learning, knowledge management and motivation). The next part will consist of review of three relevant studies when it comes to retention and motivation of employees to stay in a company or organization. Finally, the conclusion will give a summary about the previous discussion.

De samenvatting is precies bovenstaande. Er wordt namelijk aangetoond dat het verloop van mensen samenhangt met de kennis die zij hebben. Hoe meer kennis een werknemer heeft hoe meer gemotiveerd hij/zij is en waarop de kans op een vroegtijdig vertrek wordt verminderd. De manier waarop dit wordt aangetoond is de literatuurstudie gekoppeld aan de drie reeds bestaande onderzoeken.

Ik denk dat het stilaan tijd wordt om ook met oplossingen of best practices aankom. Ik beloof je deze zullen weldra verschijnen!

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] ander onderzoek blijkt ook dat het verloop van werknemers samen hangt met de kennis die zij hebben. Hoe langer iemand in dienst is en dus meer kennis heeft, hoe minder deze persoon geneigd is om de […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.