Verbinden boeiend, veranderen vermoeiend!

Al een maand clean! Een maand er vanaf kunnen blijven zonder echt noemenswaardige afkickverschijnselen. En dreigde ik toch onder de druk te bezwijken dan was het mijn vrouw die zei: “Wat doe jij nu? Weet je wel hoe laat het is?” Dan laat je het de volgende keer wel.

Dromen, Durven, Doen

Het hoge woord is eruit, ik ben verslaafd! Ik zou zeggen, schrik niet trouwe lezers. Maar om na één blog al te spreken over trouwe lezers gaat wat ver. Ik help u snel uit de droom. Een maand geleden was ik toegekomen aan het hoofdstuk “Moeilijke momenten de baas” in het boek Dromen, Durven, Doen van Ben Tiggelaar (www.tiggelaar.nl). Een prachtig leesbaar, herkenbaar, toegankelijk en toepasbaar boek. Al hoewel, toepasbaar……. Dromen, zo zegt Tiggelaar, draait om het overwegen van verandering en al een beetje om het voorbereiden ervan. Dat toepassen lukt nog wel. Durven gaat volledig over het voorbereiden van de verandering. Dat wordt al wat lastiger. Maar dan doen! Voor Ben Tiggelaar staat doen voor de verandering zelf en het onderhouden ervan. Ga er maar aan staan.

Voorbeeld

Maar nu weet u nog steeds niet waaraan ik verslaafd ben. Tijdens het lezen van eerder genoemd hoofdstuk besefte ik dat ik mijzelf wilde veranderen in het gebruik van mijn mobiele telefoon. Geen discussie over het nut en noodzaak van de mobiele telefoon maar voor mij ook geen discussie over de bijna neurotische dwang constant mijn mobiel te willen checken. Juist op die momenten dat je vrouw en kinderen in je buurt zijn en mijn aandacht verdienen. Juist ook op die momenten dat je een voorbeeld bent voor je kinderen die net als ik ook in het bezit zijn van een mobiele telefoon en (latent?!) van dezelfde dwang.

Toen ik het genoemde hoofdstuk las, ook over de geheugensteuntjes om door te zetten op de moeilijke momenten, heb ik mijzelf in het nekvel gegrepen. Een opvallend gekleurde post-it opgehangen met daarop de tekst: “Tussen 17.30 en 22.00 uur kijkt Hans niet op zijn mobiel!”. En vanaf die dag leg ik mijn mobiel bij thuiskomst weg, naast de post-it en komt de mobiel niet eerder in beeld dan na 22.00 uur. Het werkt, het motiveert en het geeft rust.

Wie wil veranderen?

Op LinkedIn circuleerde onlangs een plaatje met daarop een groep mensen die allemaal de hand opstaken als antwoord op de vraag: “Wie van u vindt verandering noodzakelijk?” Op het plaatje ernaast bleven dezelfde handen naar beneden toen werd gevraagd: “Wie van u wil veranderen?”

Veranderen begint bij jezelf. En zoals op de kaft van Dromen, Durven, Doen treffend staat verwoord is het managen van de lastigste persoon op aarde: jezelf. Als de verandering lukt mag jij jezelf belonen, zo is het devies van Tiggelaar, en daarom liggen er sinds deze maand heerlijke flesjes bier in de koelkast. Daarvan geniet ik, maar ik drink met mate. Want ik wil natuurlijk niet dat ik straks een tweede post-it moet ophangen.

Over Hans Huberts

Hans Huberts (1975) woont met zijn vrouw en kinderen in Drenthe. Na het afronden van zijn opleiding HBO-Personeel & Arbeid heeft hij jarenlang gewerkt als re-integratieadviseur en P&O-adviseur. Sinds 2010 heeft hij zijn werkervaring verenigd in zijn eigen bedrijf Goedezet! (www.goedezet.nl). Zo wordt hij als loopbaancoach (Noloc-erkend) in de meest brede zin ingezet binnen bedrijven en voor particulieren en op interim-basis als senior HR adviseur.