Categorie Theorieën & Processen (retentie-management.com)
Ulrich bekeert zich tot de HR analytics

Dave Ulrich is zo’n beetje de goeroe op Human Resources vlak. Als Ulrich iets roept dan zal het wel waar zijn. Bij het lezen van Ulrich bekeert zich tot de HR analytics dacht ik dan ook meteen: ik ga binnenkort zeer veel nieuwe functietitels zien tussen mijn Linkedin statussen.

Dit is absoluut niet oneerbiedig bedoeld, want ook ik ben grote fan van Ulrich. Helaas ligt zijn boek: HR Transformation alleen nog op de te lezen plank in plaats van gelezen. Terug on topic.

Ulrich maakt vier observaties over de nieuwe generatie van HR Analytics:

  • 1. Van descriptieve metrics naar predictieve analytics
  • 2. Van het meten van HR-activiteiten naar het meten van HR-impact
  • 3. Van het verzamelen van HR data naar het verschaffen van inzichten
  • 4. Van puur HR-ownership naar co-ownership met het lijnmanagement

Als dit Ulrich zijn nieuwe inzichten en/of punten zijn, vind ik wel dat het lang heeft geduurd, voordat hij oprecht gelooft in het meten van HR-processen evenals het principe van Return On Investment. Want eigenlijk betekenen deze vier inzichten toch niets anders dan het berekenen van de investering? Iets waar ik groot voorstander van ben en wat is verwerkt in het model van retentiemanagement.

Ik blijf er bij retentiemanagement is een sleutel dat momenteel veel te weinig wordt gebruikt. Gelukkig sluit nu ook Dave Ulrich zich aan bij o.a. mijn winkel. Wie volgt?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.