Retentie-management.com verzamelt en clustert trendrapporten die (in)direct verband houden met het binden en boeien van personeel. U kunt al deze trendrapporten, willekeurige volgorde, gratis downloaden (via deze link). 

Maak van uw organisatie ook een great workplace

Great Place To Work komt met een trendrapport dat Great Places To Work vergelijkt tussen 2014 en 2015. Met de tips in dit trendrapport kun je van jouw organisatie ook een great place maken.

Vitaliteit en inzetbaarheid

In dit trendrapport krijgt u voorbeelden van nieuwe initiatieven rond vitaliteit en inzetbaarheid binnen bedrijven en organisaties.

The SHL Talent Report

Big Data Insight and Analysis of the Global Workforce. Dat is waar dit trendrapport om draait. Het is geschreven in 2012 maar nog steeds actueel.

Society 3.0.

Ronald van den Hoff schreef een boek vol trends dat de titel society 3.0 meekreeg. Dit boek is echt een aanrader en een must-read voor iedereen die inzichten wil verwerven in de (nabije) toekomst.

Future of Work

De digitale brochure van SD Worx bevat een artikel dat de toekomst van werk toelicht. Echter ook de andere artikelen in deze brochure zijn interessant.

Naar een nieuw Dutch Design voor flexibel en zeker werk.

Een aantal Nederlandse knappe koppen hebben hun gedachten bij elkaar gestopt en het resultaat is het rapport: naar een nieuw Dutch Design voor flexibel en zeker werk. Een absolute aanrader om te lezen!

Knelpunten op de arbeidsmarkt in 2013

De Intelligence Group pakt elk jaar uit met een aantal rapporten. Dit trendrapport gaat over de knelpunten op de Nederlandse arbeidsmarkt in 2013. Veel van deze knelpunten gelden ook nog anno 2014.

HR in the new normal

SD Worx publiceerde in 2013 onder aanvoering van Peter Hinssen het trendrapport: HR in the New Normal. In dit rapport ligt de nadruk op de digitalisering die plaatsvindt en waar organisaties een antwoord op dienen te vinden.

Flexibel werken en organiseren

HR Strategie publiceerde dit trendrapport om HR professionals meer inzicht te geven in de fenomenen als flexibel werken en hoe organisaties zich hier rond moeten organiseren.

Diversiteit en HR. Binnen- en  buitenlandse goede praktijken

Een rapport van de Federale Overheidsdienst uit 2010 over diversiteit en waarom dit zo belangrijk is o.a. voor de afdeling Human Resources.

De arbeidsmarkt. 10 beleidsopties van Unizo

Unizo publiceerde in 2011 een trendrapport met daarin 10 beleidsopties die de KMO’s in staat stellen een goede dienstverlening te leveren. Helaas zijn de adviezen iets te gericht op de services van Unizo.

Delen en verbinden in de arbeidsmarkt

Simon Stolz beschrijf in zijn trendrapport een empirische oplossing op basis van wederzijdse afhankelijkheid tussen medewerkers en werkgevers.

De flexibele schil

Detachering, talentenpool, uitwisseling, uitzendkracht, inhouse dienstverlening, flexibele vaste arbeidsovereenkomst, payrolling, interim management, ZZP-er, nog niet eerder kende flexibilisering van arbeid zoveel varianten. Vanuit meerdere invalshoeken wordt dit thema belicht.

Arbeidsorganisatie en betrokkenheid van werknemers in Europa

De Europese Stichting tot verbetering van de levens- en arbeidsomstandigheden  publiceerde een samenvatting inclusief beleidsadviezen voor Europese organisaties met betrekking tot de betrokkenheid van medewerkers.

The state of Employee Engagement in 2013

Quantum publiceert met regelmaat nieuwe rapporten. Dit rapport over wat employee engagement is en welke rol het anno 2013 speelt (of heeft gespeeld).

Organiseren en HR in 2025

Een co-creatie van een aantal besproken HR en organisatie professionals die hun licht laten schijnen op de ontwikkelingen die momenteel plaatsvinden. Zodat er een beeld wordt geschetst hoe het in 2025 gaat zijn.

The State of Employee Engagement

Quantum publiceert met regelmaat nieuwe whitepapers en trendrapporten. Dit rapport gaat over de staat van Employee Engagement en biedt behalve een inleiding kant-en-klare oplossingen voor organisaties.

Anders Werken, Anders Organiseren

Op basis van een terugblik en artikelen vatte ZiPconomy het seminar Anders Werken, Anders Organiseren samen. Het resultaat is een ’trendrapport’ met input van o.a. Menno Lanting en Wiebe Draijer.

The great talent shortage awakening

De Manpower Group concludeert dat 35% van de werkgevers het moeilijk hebben bij het vinden, binden en boeien van het juiste talent vanwege een tekort aan talent binnen bepaalde sectoren.

21 employee turnover insights

Quantum publiceert met regelmaat rapporten en onderzoeken. In dit trendrapport geven zij organisaties inzichten met betrekking tot personeelsverloop (en hoe hier mee om te gaan) op basis van hun onderzoek.

Human Capital in de 21ste eeuw

Dit trendrapport laat 4 toekomstscenario’s zien voor de Nederlandse flexmarkt en speelt in op allerlei ontwikkelingen die momenteel plaatsvinden.

Re-Engaging with engagement

HayGroup heeft een trendrapport gepubliceerd waarin zij beschrijven hoe het management naar het begrip engagement kijkt en hoe organisaties daarop in kunnen spelen. Lees ook de samenvatting.

Rekruteren in een wereld zonder kandidaten

Dit rapport komt voort uit een masterclass met Vlaamse specialisten (recruitment 2020) op het gebied van de arbeidsmarkt. Zij voorzien een aantal problemen en komen met een aantal mogelijke oplossingen. Lees ook de samenvatting.

The War for Talent

De klassieker onder de trendrapporten. McKinsey & Company beschreven in 2001 voor het eerst de ‘War for Talent’. Anno 2013 is dit nog steeds een zeer actueel thema. Lees ook de samenvatting.

Hoe wapent u zich tegen de krapte op de arbeidsmarkt?

Unizo beschrijft in dit rapport 10 manieren waarop uw KMO om kan gaan met de krapte op de arbeidsmarkt. Dit rapport bestaat uit weinig pagina’s. Lees ook de samenvatting.

Uw trendrapport?

Heeft u een trendrapport geschreven? Wilt u dit trendrapport delen met honderden anderen HR professionals? Stuur uw trendrapport dan op naar de redactie. Wij zetten het dan graag online.