Categorie Tips (retentie-management.com)

Tips & Tricks van de Beste Werkgevers in 2013

Urenco en KLM zijn uitgeroepen tot de Beste Werkgevers van 2013. Hier aan voorafgaand vertelde werden ons de 7 geheimen van de Beste Werkgevers met een toevoeging van een kleine ‘kuch’ uitdaging: eerlijk zijn naar medewerkers over hun toegevoegde waarde. De Beste Werkgevers zelf hadden ook nog een aantal tips & tricks te vertellen.

NEDMAG: concreet aan de slag gaan met de resultatenW

Het belangrijkste dat NEDMAG heeft gedaan is concreet aan de slag gaan met de resultaten die naar boven komen. Dat heeft er tot geleid dat NEDMAG is uitgeroepen tot de grootste stijger van de algemene tevredenheid tot 1000 medewerkers.

SCANIA: een duidelijke plan van aanpak is cruciaal

SCANIA is uitgeroepen tot de grootste stijger van de algemene tevredenheid met meer dan 1000 medewerkers. Zij zijn zeer bewust en met maximum 3 doelen per jaar hebben zij een duidelijke plan van aanpak aan de slag gegaan om hun medewerkertevredenheid te vergroten.

Het eerste wat zij hebben gedaan is een MTO team van ambassadeurs over de hele organisatie samengesteld. Dit team heeft tal van acties uitgewerkt die het familiegevoel versterkten (ook al is SCANIA geen familiebedrijf). Zo wordt er geen onderscheidt gemaakt tussen vaste en flexibele medewerkers en mogen de leidinggevende meedenken over concrete acties.

Ook met betrekking tot de manier van meten heeft SCANIA een aantal zaken onder handen genomen. Zo wordt er drie keer per jaar de tevredenheid gemeten, is de vragenlijst opgesteld in de taal van de business en is de anonimiteit verzekerd.

URENCO: wat goed gaat moet je benutten

In de categorie grootste tevredenheid tot 1000 medewerkers is URENCO uitgeroepen tot de winnaar. URENCO vertelde dat zij de talenten, capaciteiten en passies van hun medewerkers benutten en deze verder ontwikkelen. Zij focussen zich dus op datgene wat goed gaat en dat benutten zij optimaal. Het investeren in medewerkers is het speerpunt en het behoud van personeel is hier een gevolg van.

KLM: geen gedwongen ontslagen, nooit!

KLM is de winnaar in de categorie grootste tevredenheid met meer dan 1000 medewerkers. KLM zet in op het familie zijn. Hier gaan zij zeer ver in en juist in moeilijke economische tijden werpt dat zijn vruchten af. KLM heeft begin van de crisis namelijk besloten dat er geen gedwongen ontslagen vallen in ruil voor maximale flexibiliteit. Om hierin te slagen moest heel de organisatie in gesprek gaan met zijn medewerkers. Dat is de kracht geweest van KLM tijdens de uitreiking van de Beste Werkgever Awards.

Mening van Lodi Planting

Dit was het laatste artikel van een prachtig evenement. De tips en tricks die voorbij zijn gekomen zijn mijn inziens handig en bruikbaar mits u als organisatie de tevredenheid, bevlogenheid, betrokkenheid, etc. van uw medewerkers meet. U moet een referentiepunt hebben zodat u daarna verbeteringen kunt aanbrengen. Zowel in de score als in de algemene aanname van en investeringen in medewerkers.

Bekijk het volledige overzicht van de Beste Werkgevers van Nederland, de Beste Werkgevers van België of lees meer artikelen over Beste Werkgever zijn/worden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.