Categorie Tips (retentie-management.com)
Tien tips om het geluk van uw medewerkers te meten

Ik ben dol op lijstjes en zeker als ze (in)direct te maken hebben met retentiemanagement. Het artikel Tien tips om het geluk van uw medewerkers te meten is zo’n lijstje.

Carole Miller heeft onderzoek gedaan om het geluk van medewerkers te meten en zij concludeert dat je dit aan de hand van 10 punten kunt meten. De punten die ze aanhaalt zijn logisch, maar niet altijd even haalbaar lijkt mij. Bijvoorbeeld: kijk hoe mensen reageren op stress. Het lijkt me niet evident dat er constant iemand langs me staat om te kijken hoe ik zou reageren op stress. Integendeel. Ik zou juist heel veel stress krijgen, moest er iemand de hele tijd over mijn schouder aan het meekijken zijn. Dit betekent echter niet, dat het meten van stress – in vergelijking met het geluk van iemand – ook mijn inziens een belangrijke factor is. Alleen moeten we dergelijke lijstjes met een korreltje zout nemen.

[box type=”info” style=”rounded”]Deze blog heeft gelukkige medewerkers als thema. Klik op de hyperlink als u nog andere blogartikelen met dit thema wilt lezen.[/box]

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. De HR-trends voor 2011 : Lodi Planting | en zijn Alter Ego's schreef:

    […] HR-trends voor 2011: Niet altijd eigen personeel eerst. Ik heb al eerder gemeld dat ik dol ben op lijstjes en zeker als deze betrekking hebben op mijn terrein zijnde Human […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.