Categorie Trends (retentie-management.com)
Tevredenheid uiten via sociale media

De laatste tip van de 5 tips om de betrokkenheid van werknemers te vergroten was betrek mensen bij het succes van de organisatie. Van zodra een organisatie de werknemers bij het succes betrekt dan zouden ze eigenlijk nog een stap verder moeten gaan. Uit onderzoek van Insites Consulting, onder leiding van Steven Van Belleghem, blijkt dat werknemers hun tevredenheid meer willen uiten via sociale media.

tevredenheid meer uiten via sociale media

Deze blog gaat dus niet over hoe je werknemers trots houd maar over het begeleiden van dit trots gevoel. 31% procent van de trotse werknemers (in Nederland) zou dit gevoel willen delen via sociale media. Niettemin doet slechts 15% dat en dat komt doordat bijna de helft van de Nederlanders geen toegang heeft tot sociale media op het werk. Van Belleghem spreekt over een gemiste kans!

de opkomst van de smartphone

Nederland behoort desondanks toch tot de meest open landen van Europa. Alleen de Scandinavische landen zijn meer open in hun toegang tot sociale netwerken als Facebook en Twitter. Alle redenen om de toegang tot sociale netwerken te ontzeggen zijn gekend, maar met de sterke groei van smartphonegebruikers wordt het echter steeds moeilijker om deze sites te blokkeren. Een smartphone is in de meeste gevallen namelijk een persoonlijke bezitting. Organisaties doen er dus beter aan om hun personeel te begeleiden en op te leiden in deze materie, dat is ook de conclusie van Van Belleghem.

opleiding voor gebruik sociale media

Als organisaties dit beginnen inzien dan hoeven zij de toegang tot sociale media niet meer te ontzeggen, omdat de redenen om te ontzetten kunnen worden weggenomen. Het zou zelfs nog een stukje verder kunnen gaan, zonder een sociale dictator te zijn, doordat de organisatie invloed kan uitoefenen op hetgeen er gezegd wordt. In elk geval biedt sociale media veel opportuniteiten voor organisaties. Ook met het oog op het gevoel van trots zijn uiten.

“De groep trotse, positieve medewerkers die informatie over zijn bedrijf wil delen, maar het niet mag of niet kan, is een grote opportuniteit voor bedrijven. De conversatie van medewerkers managen, is even belangrijk als de conversaties van klanten te managen. Op dit moment laten de meeste bedrijven dit liggen. Onze studie wijst ook uit dat slechts 7 procent een opleiding krijgt omtrent het gebruik van sociale media op het werk. Daar liggen voor werkgevers kansen, aldus Van Belleghem.”

Ben jij tevreden en trots op jouw organisatie? En kun jij dat uiten via sociale media? Als je twee keer ja hebt geantwoord, dan stel ik voor dat je me een tweet (@lodiplanting) stuurt!

 

(ik heb mijn inspiratie hier vandaan gehaald)

2 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] succesverhaal en deel schouderklopjes uit. Je zou hen zelfs een Ipad cadeau kunnen doen en hen hun tevredenheid uiten via sociale media. Dit kan eveneens een aantrekkingskracht zijn voor nieuw potentieel creatief […]

  2. […] vindt? Enkel diegene die hun droomjob doen zullen hun tevredenheid openlijk uiten bijvoorbeeld via sociale media. Het lijkt me namelijk sterk dat diegene die werk doen dat ze niet leuk vinden zullen opscheppen […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.