Categorie Theorieën & Processen (retentie-management.com)
Test jouw skills als HR business partner

HR als strategische partner is een belangrijk en hot item. De tijd dat HR zich louter en alleen bezig kon houden met gesprekken is voorbij. Er worden steeds meer nieuwe taken aan de rolbeschrijving van HR gekoppeld.

Neem bijvoorbeeld de rol van HR bij het binden van klanten. Ik de blog binden en boeien van personeel in een hybride arbeidsmarkt heb ik reeds uitgelegd waarom het hebben van een strategisch HR belangrijk is. Daarnaast heb ik ook al uitgelegd op welke manier HR deze strategische rol kan verkrijgen. Namelijk door het vliegwielmodel en HR transformation van Dave Ulrich te combineren. Maar uiteindelijk gaat het ook om de kennis die deze HR professionals hebben.

Heeft de HR professional de juiste kennis?

Bovenstaande vraag moeten Max van Liemt en Sabine Stam zich ook hebben afgevraagd toen ze testhralsbusinesspartner.nl (bestaat niet meer) lanceerden. Een website waar HR professionals hun kennis op een aantal specifieke gebieden waaronder bedrijfskundige inzichten online kunnen testen. Een geweldig initiatief als je het mij vraagt, maar of het de volledige lading dekt durf ik niet te zeggen.

Er bestaan 3 testen

Onder andere daarom hebben van Liemt en Stam 3 testen ontwikkelt.

“Op de website staan drie verschillende testen die in lengte en moeilijkheidsgraad verschillen. De testen bestaan uit twaalf, vijftien of 24 vragen en u ziet direct uw scores. U hoeft geen gegevens achter te laten en de testen zijn gratis.”

Deze testen hebben een tijdslimiet, dus zorg dat je niet gestoord kan worden. Wil je alle testen doen? Geen probleem. Probeer ze allemaal uit. Alle testen zijn volledig anoniem en je hoeft geen gegevens in te vullen of achter te laten.

En ben jij een volwaardige gesprekspartner? Heb jij voldoende bedrijfskundige inzichten?

(Ik heb mijn inspiratie hier vandaan gehaald.)

4 antwoorden
 1. Samantha Visser
  Samantha Visser zegt:

  Goedendag,

  Ik wil graag de testen op testhralsbusinesspartner.nl doen, maar de website is uit de lucht. Weet u of de inhoud is verplaatst of de website hernoemd?

  Hartelijke groet,
  Samantha Visser

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.