Categorie Theorieën & Processen (retentie-management.com)
Talentmanagement als differentiator

Is talentmanagement de enige differentiator als het gaat om het binden en boeien van personeel? Dat vroeg ik me onder andere af toen ik een artikel op managersonline las.

talentmanagement is belangrijk!

Ik geloof net als de dames van Tempo Team dat talentmanagement in een retentiebeleid van onschatbare waarde kan zijn, maar een strategisch retentiebeleid is veel meer dan slechts het managen van talent. Een voorbeeld: retentiemanagement omvat ook het begeleiden van de processen tijdens het werving- en selectieproces. Tegelijkertijd zijn de meest talentvolle werknemers wel de cruciale doelgroep om aan je organisatie te binden. Maar onderscheid je jouw organisatie door aan talentmanagement te doen?

elke organisatie heeft iets waardoor het talent blijft

Ik zou ongetwijfeld durven te zeggen omdat elke organisatie uniek is. Vanuit mijn optiek blijft een werknemer ook bij een organisatie, omdat die organisatie iets heeft wat een andere organisatie niet heeft. Talentmanagement kan dus wel degelijk een onderscheidende factor zijn, maar hier zijn voorwaarden aan verbonden. Een organisatie eerst weten wat het talent is voordat zij het optimaal kunnen inzetten. Enkel wanneer een organisatie daar een antwoord op heeft gevonden, kan het proactief bezig zijn met het binden en boeien van het personeel.

de masterclass van Tempo Team

Dit is natuurlijk mijn mening en ik weet niet of de Materclass van Tempo Team hetzelfde kijkt naar retentiemanagement zoals ik dat doe. Het is in elk geval interessant dat er dergelijke masterclasses worden gegeven. Maar in het artikel staat dat deze enkel aan organisaties in de voedingsmiddelenindustrie, algemene industrie en logistiek worden gegeven. Zijn zij echt de enige organisaties die baat hebben bij het vasthouden van hun talent? En een andere vraag die ik heb is: gaat Tempo Team uit van een geïntegreerde aanpak of is talentmanagement de speerpunt van hun masterclass?

 

(Ik heb mijn inspiratie hier vandaan gehaald)

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] ← Talentmanagement als differentiator 5 tips om de betrokkenheid van werknemers te vergroten […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.