Categorie Tips (retentie-management.com)
Talent kwijtspelen is niet zo erg als het lijkt

Talent kwijtspelen is niet zo erg als het lijkt. Met dergelijke titels springen al mijn resterende haren recht overeind. Natuurlijk is het kwijtspelen van talent wel erg als is het maar voor de kosten die hier mee gemoeid zijn. Echter, en dat is ook wat het artikel wil zeggen, er schuilen ook een aantal (3) voordelen in het vertrek van een werknemer.

1. beter inzicht op de concurrentie mits intensief contact met vertrekkende werknemer

Persoonlijk denk ik dat dit maar in een paar uitzonderlijke situaties zal voordoen. Want is het niet zo als je een intensief contact met iemand hebt, dat je die persoon onder geen enkel beding wil laten gaan? En in alle andere gevallen zal de vertrekkende werknemer nooit organisatie gevoelige informatie doorspelen lijkt mij. Wat denken jullie van dit eerste punt?

2. de invloed van uw organisatie kan worden vergroot

Is dat zo? Alsof een vertrokken werknemer laaiend over uw organisatie gaat spreken. Hij/zij is niet voor niets vertrokken lijkt mij dan. Ik zie dan ook op geen enkele manier in hoe een vertrokken werknemer de invloed van uw organisatie kan vergroten. Wie helpt mij aan argumentatie?

3. de mogelijkheid voor interne herstructureringen

Inderdaad. Als iemand is vertrokken zullen er intern zaken moeten worden verschoven. Dit kan zelfs tot gehele herstructureringen leiden. In elk geval is het gemakkelijker om zaken aan te pakken en aan te passen wanneer er iets schokkend gebeurd dan in het wilde weg. Tegelijkertijd kun je opgooien dat het een kwalijke zaak is als er alleen op die manier veranderingen doorgevoerd kunnen worden. Wat is er gebeurd met de innovatieve cultuur van verandering?

Globaal gezien zie ik dus weinig tot geen voordelen in het vertrek van een talentvolle werknemer. Integendeel ik zie meer nadelen, maar dat ligt misschien aan mijn gekleurde bril. Wie zal het zeggen?

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Lodi Planting, Lodi Planting. Lodi Planting said: Talent kwijtspelen niet zo erg als het lijkt? http://bit.ly/hQ0wS3 Er worden argumenten aangehaald waarmee ik het niet eens ben. #LPAE […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.