Categorie Trends (retentie-management.com)

Retentiemanagement in Nederland: hoe zit het daar?

Retentiemanagement in Nederland kent een haatliefde verhouding. Hoewel het in vergelijking met België veel beter scoort is ook hier nog veel werk aan de winkel. Laten we eens kijken naar de actuele situatie.

Nederland scoort gevoelsmatig het beste van Europa

Na Amerika scoort Nederland goed op het gebied van retentiemanagement. Nederland behoort tot de top van de gelukkige landen. In verhouding werken veel meer personen en bedrijven rond het binden en boeien van personeel. Dit in de breedste zin van het woord, want in feite kun je alle HR taken en bevoegdheden onder een strategisch retentiebeleid laten vallen. Dat is een positieve ontwikkeling.

Retentiemanagement in Nederland

Toch heeft Nederland al jaren een haatliefde verhouding met het binden en boeien van personeel. Elk jaar rond deze tijd staan de kranten gevuld met artikelen over mensen die ongelukkig zijn op hun werk en van baan willen verlaten. Burn-out is misschien wel het woord van het jaar en specialisten komen als paddenstoelen uit de grond. Het lijkt wel alsof de ongelukkigheid van mensen bijdraagt aan de financiële welvaart van bedrijven. Het gebeurt reeds in de farmaceutische sector dus waarom niet binnen deze tak van sport?

Een breder portfolio

Daar waar er wordt gewerkt rond een actueel probleem mag ook geld worden verdiend. Dat is kenmerkend voor onze economie. Het resultaat is dat Nederland een veel breder portfolio kent als het gaat over retentiemanagement. Laten we een aantal takken bekijken. 

Medewerkerstevredenheidsonderzoeken in Nederland

In Nederland zijn er een aantal spelers die zich bezig houden met de onderzoek naar de tevredenheid van de medewerkers, klanten of al het personeel. Bekijk het overzicht.

Retentiemanagement consultants in Nederland

Behalve de grote organisaties die in Nederland rond elementen van retentiemanagement werken bestaan er ook zelfstandige consultants op dit gebied.

HR Analytics in Nederland

HR Analytics winnen aan populariteit. Ook op deze site staan analytics centraal dankzij het vliegwielmodel. HR Analytics zorgen ervoor dat organisaties op een strategische manier retentie kunnen aanpakken. In Nederland zijn er een aantal gespecialiseerde partijen.

Beste Werkgevers in Nederland

In Nederland wordt er veel gedaan rond Beste Werkgeverschap. Elk jaar wordt deze titel door een aantal partijen uitgereikt. Daarom heb ik in eerste instantie een overzicht gemaakt van de Beste Werkgevers in Nederland.

Behalve deze specifieke takken zijn er ook zeer veel spelers die werken rond andere elementen van retentiemanagement. Alle spelers vind je terug op de lijst met aanbieders. Zorg dat je het personeel binnen jouw organisatie als hoogste goed ziet én hiernaar handelt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.