Categorie Trends (retentie-management.com)
retentiemanagement is zoals voetbal

In de blog wordt jij miljonair met jouw talent heb ik de vergelijking met voetbal al eens gemaakt, maar het verwonderde me dat de vergelijking zo makkelijk was te maken.

het transferbeleid van een voetbalclub

Elke voetbalclub probeert tijdens een transferperiode zijn beste spelers te behouden. Tijdens zo’n transferperiode wordt er tussen spelers en clubs psychologische oorlog gevoerd. Tegelijkertijd wordt er met geld gesmeten. Zeker naar het einde van een transferperiode toe. Als je een grote voetbalclub bent heb je de meeste kans op slagen dat je ofwel het nieuwe talent binnenhaalt ofwel het aanwezige talent behoudt. De kleine clubs proberen daarom hun spelers af  te schermen voor de concurrentie. Vaak lukt dit niet omdat bepaalde spelers gevoelig zijn aan de grootte van de geinteresseerde club, de lieve woorden van de concurrende coach of de aanlokkende voorwaarden van de nieuwe club. Het kan ook zijn dat de speler geen speelminuten krijgt of dat de speler niet blij is met zijn positie in het elftal. Hoe dan ook spelers komen en gaan.

een organisatie is een voetbalclub

In een organisatie is dat niet anders. In feite kun je in bovenstaande tekst het woord voetbalclub evnengoed vervangen door organisatie en het zal nog steeds een goedlopende tekst zijn. Natuurlijk zijn er nuances en verschillen op te merken, maar is het niet verwonderlijk dat retentiemanagement zoveel op voetbal lijkt?

Laat je mening achter in het commentaarvak, want ik ben benieuwd hoe jullie naar deze vergelijking kijken.

 

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] WP Greet Box WordPress Plugin(redactie: retentiemanagement is al vaker met voetbal vergeleken zie deze en deze blog, maar deze blog bekijkt retentiemanagement vanuit een hele andere kant en speelt in op […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.