Categorie Trends (retentie-management.com)
Nieuwe Werken vergt ander gedrag

Er verschijnt tegenwoordig elke dag wel een nieuw artikel over Het Nieuwe Werken. Het lijkt erop dat het stilaan een body krijgt om mee te mogen discussiëren in het land der werkenden. Vandaag las ik op managersonline.nl volgend artikel: Nieuwe Werken vergt ander gedrag.

In het artikel staat dat er een gedragsverandering nodig is om de transitie van het oude naar de nieuwe manier van werken te doen slagen. Er moet met name rekening worden gehouden met:

Bricks, Bytes en Behavior

Deze termen slaan vooral op al hetgeen er al over Het Nieuwe Werken is geschreven. Bijvoorbeeld het kantoor of thuiswerken of het business model van gratis. Wat ik echter logisch vind is dat een nieuwe ideologie verandering van gedrag vraagt.  Dat is mijn inziens ook net de reden waarom er weerstand is. Alles wat nieuw is roept in het begin immers vragen op.

Ik acht Het Nieuwe Werken niet heilig, want ook ik weet dat niet alles rozengeur en maneschijn is, maar ik steek mijn hoofd niet in de grond. Daarbij geloof ik wel, hoe meer ik erover lees, dat Het Nieuwe Werken in al zijn facetten de nieuwe realiteit gaat worden.

Maakt mij dit naïef? Heb ik oogkleppen voor? Mis ik een bepaald plaatje? Of schat ik deze trend juist in? En wordt Het Nieuwe Werken de nieuwe realiteit voor zowel werknemers als werkgevers?

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] opkomst van Het Nieuwe Werken, staat de flexibilisering van arbeidsvoorwaarden sowieso onder druk. Het Nieuwe werken vergt een ander gedrag. Dat werknemers een volledige empowerment krijgen of dat er alleen nog maar resultaatgerichte […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.