Categorie Trends (retentie-management.com)
Nieuwe Werken betekent nieuwe arbeidsrelaties

Via mijn dagelijkse portie RSS lezen botste ik op het artikel Nieuwe Werken betekent nieuwe arbeidsrelaties. Mijn eerste gedachte was “goh, dat ik daar nog niet aan heb gedacht”. Maar toen las ik het artikel en zag ik wat de auteur bedoelde.

Het Nieuwe Werken is principieel anders dan het “Oude Werken”. Bij het oude werken word je van 9 tot 5 op kantoor verwacht en dan moet je productief zijn. Het maakt dus niet uit of je een ochtendmens of beter ’s avonds werkt. Van 9 tot 5 is jouw tijd. Laatst hoorde ik nog een leuke quote van een grafisch designer: “ik kan niet creatief zijn op commando. Dus 9 tot 5 is absoluut niet aan mij besteed.”

Dit impliceert een nieuwe manier van werken. Vandaar ook de naam Het Nieuwe Werken. In principe moeten werknemers op resultaten worden beoordeeld en niet meer op aanwezigheid. Hier zitten wetenschappelijk gezien een heleboel voordelen aan.

Tegelijkertijd betekent dit ook een andere invulling van de managersrol. Deze is aan een hernieuwing toe. Een manager zal namelijk op output moeten sturen al is het maar omdat de manager de werknemer minder vaak ziet met mogelijkheden als thuiswerken. Kortom er moet een vrijere relatie tussen manager en werknemer ontstaan en dat is ook wat wordt geschreven in het artikel.

Zie jij ook de voordelen van management op resultaten? Of zie je alleen maar gevaren?

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Lodi Planting, Lodi Planting. Lodi Planting said: Welke nieuwe rol krijgt een manager wanneer hij het nieuwe werken stimuleert? http://bit.ly/gwoFcQ #LPAE […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.