Categorie Trends (retentie-management.com)
Nederlander verwacht niet werkloos te worden

Nederlander verwacht niet werkloos te worden maar de Belg ziet het minder rooskleurig. Hiermee is de Nederlander veruit het positiefst over 2011 zo blijkt uit een artikel dat ik las op HRpraktijk.nl.

Echte cijfers over België worden er in het artikel niet aangehaald. Wat 2011 uiteindelijk zal bieden zal mettertijd blijken, maar wat me vooral aangreep was de reactie van Maria eronder.

Het kan een ieder morgen gebeuren. Voor je het weet sta je aan de kant. De dagelijkse praktijk is voor vele werkzoekende lastig. Hierbij wordt het moeilijker als je boven de 45+ bent. En dan moeten we doorwerken tot 67… Maar probeer maar aan een baan te komen.

Wat ze aanhaalt klopt. Enerzijds hangt er een negatieve connotatie rond werkloze 45-plussers waardoor ze moeilijker werk vinden en anderzijds heeft de economie deze arbeidskrachten wel degelijk nodig. De Nederlandse overheid heeft niet voor niets per wet geregeld dat de Nederlanders tot hun 67ste moeten werken. Ik noem het groter geheel (de maatschappelijke tendensen) daarom ook als één van de redenen om aan retentiemanagement te doen. De reactie van Maria toont maar weer eens aan dat het retentiemanagement noodzakelijk is!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.