Categorie Theorieën & Processen (retentie-management.com)
motiveert geld?

Motiveert geld? De derde stap van het vliegwiel vertelt het proces dat plaatsvindt voordat iemand de organisatie verlaat. Tijdens dit proces werd niet over het salaris gesproken.

Integendeel. Ik heb altijd gezegd dat het salaris geen vertrekreden is en ik had daar mijn argumentatie voor. Nu blijkt echter uit onderzoek dat loonopslag vooral een methode is die moet voorkomen dat goede werknemers vertrekken.

Wat extra uitlegt over het onderzoek

“De studie onderzocht het effect van mogelijke vertrek van werknemers op hun loonvoorwaarden. De onderzoekers concludeerden op basis van de analyse van massa’s gegevens dat loononderhandelingen vooral bestaan om het vertrek van werknemers te verhinderen, wat betekent dat goede werknemers die aanstalten maken om te vertrekken makkelijk loonopslag kunnen afdwingen, terwijl werknemers die een grote kans maken om ontslagen te worden soms aan loon moeten inleveren.”

Blijft het personeel dan toch voor het geld?

Persoonlijk schrok ik erg van de uitkomsten. Ik vraag me namelijk meteen af: hoe betrokken zijn de werknemers waarbij geld motiveert? Hiermee wil ik niet zeggen dat geld niet belangrijk is, maar geld is toch geen goede motivator? Daniel Pink is het in elk geval met me eens evenals Hertzberg.

 

(ik heb mijn inspiratie hier vandaan gehaald. Het originele artikel vind je hier)

2 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Het laatste onderzoek dat ik van Mercer had gelezen ging over de tevredenheid binnen jouw organisatie. Maar Mercer heeft een nieuw onderzoek gepresteerd dat gaat over een verhoging van het beloningsbudget in 2012 zodat de werknemers met meer rendement meer salaris kunnen krijgen. Maar geld motiveert toch niet? […]

  2. […] aan doen wat je het liefste doet. Meer informatie hierover? Lees dan Jef Staes zijn boeken en geld motiveert […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.