Categorie Lectuur (retentie-management.com)
Met goesting werken in de schoonmaakindustrie? CARE bewijst het! (WMP)

Ron Embrechts van CARE, uit de schoonmaakindustire, vertelt het verhaal personeel op één. Met goesting werken. Zijn inspiratie komt uit de vrouwelijke waarden en Scandinavische hoek. Benieuwd naar zijn hele verhaal?

Zekerheid bieden zorgt voor motivatie

Wat maakt mensen bang? Onzekerheid. Dus om mensen met goesting te laten werken moeten zij zekerheid hebben. Waar gaan we naar toe? Wat is het doel? Dat moet duidelijk zijn voor het personeel. Ook in de industrie van schoonmaak. CARE slaagt er in om mensen te binden en boeien, omdat CARE de mensen centraal zet. De mensen realiseren de doelen en dat werkt vice versa dankzij de motiverende missie.

De kernwaarden voor met goesting werken

1/ duurzaam samenwerken zowel met klanten als met de eigen medewerkers.

2/ WIN-WIN voor alle partijen.

3/ maatwerk wederom geldt dit voor klanten als eigen medewerkers. Ludiek hierbij is dat Jef Staes zijn boek ‘Ik was een schaap‘ wordt genoemd. Hij wordt wel Jan genoemd.

4/ maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit gaat verder dan een mand vol groene appels. Ook hier is open communicatie belangrijk.

5/ goede werkgever zijn. Loon is niet het belangrijkste argument, maar op tijd betalen wel. Geloof je het niet? Vraag het zelf aan je eigen medewerkers. Vanuit goesting beter worden dat is het belangrijkste.

Kwaliteit leveren

Om mensen te leveren moet de organisatie ook kwaliteit leveren ongeacht de industrie of sector. Iedere sector, iedere organisatie heeft iets unieks. Ik vind ik dit verhaal zeer inspirerend en dat is ook de reden dat ik in april met Employerbility start.

Hoe laat je mensen met goesting werken?

Het eerste wat CARE deed was een informatiebrochure samenstellen, maar deze moeten worden gedragen door de hele organisatie (ook management). De vorm waarop de missie en visie wordt verteld moet worden aangepast voor elke doelgroep. Bijvoorbeeld een doelstelling in de fles laten doen door de medewerkers. Op deze manier gaat het leven. Dus ook hier Walk The Talk.

De positie van HR?

Mensen zijn belangrijk voor ons en dat moet HR uitdragen. Is het HR departement vertegenwoordigt in het managementteam? Neen, hoe kun je dan uitstralen dat de mens het belangrijkste kapitaal is binnen de organisatie? Maakt het duidelijk van in het begin en HR speelt hier een sleutelrol bij CARE. Ook met het stellen van doelstellingen van menselijke aard. Niet alleen cijfermatige doelstellingen. Plezier op het werk is leidend!

Fierheid moet worden getoond

De medewerkers krijgen positieve feedback vanuit de organisatie, maar ook van de klanten. Dit geeft een extra dimensie en versterkt de kernwaarden om met goesting te werken. Reken maar eens uit welke invloed positieve feedback van een klant heeft. CARE snapt dit en zij hebben hier een ludieke wedstrijd rond ontwikkeld. CARE snapt überhaupt hoe zij met mensen moeten omgaan. Voorbeeld is de kalender met hun eigen mensen onder het motto ‘wie wil er een fotomodel worden’. Knappe acties! Welke organisatie zet nog hun visie om in concrete acties?

[box type=”tick” style=”rounded”]Download de volledige en integrale presentatie.[/box]

[box type=”info” style=”rounded”]Deze blog heeft de motivatie van medewerkers als thema. Klik op de hyperlink voor de beste blogartikelen over motivatie?[/box]

2 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] strategie, missie en visie van de organisatie en dat versterkt de affectieve betrokkenheid. Een organisatie uit de schoonmaakindustrie heeft dit zeer succesvol toegepast en behoort nu (on)officieel tot één van de Beste Werkgevers […]

  2. […] Embrechts vertelde over hoe men met goesting in de schooonmaakindustie kan werken. CARE bewijst het. Zij zijn net uitgeroepen (als 2de) tot Beste Werkgever. Dit is […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.