Categorie Trends (retentie-management.com)
Merkentrouw heeft zich nog niet hersteld

Merkentrouw heeft zich nog niet hersteld. Dit artikel is een voorbeeld van retentiemanagement doorheen sectoren en onderwerpen. Meestal als ik over retentiemanagement blog gaat het over het binden en boeien van mensen.

In het artikel wordt er echter over merkentrouw gesproken. Het voorbije jaar is namelijk een meerderheid van de consumenten van merk veranderd. Dit is een daling ten opzichte van het jaar daarvoor, maar ik blijf het een zeer groot aantal vinden.

Er wordt aan toegevoegd dat de retailsector het voorbije jaar een verloop van 26 procent heeft gekend, gevolgd door de banken (22 procent), internetproviders (19 procent), mobiele netwerken (17 procent) en vaste telefonie (16 procent). Een gebrek aan vertrouwen is volgens Accenture de belangrijkste oorzaak om van merk te veranderen. Opgemerkt wordt dat slechts 27 procent van de respondenten vertrouwen heeft in de bedrijven waarmee zaken worden gedaan.

Goed. Retentiemanagement kan dus door meerdere sectoren en onderwerpen heen gaan. Welke sectoren en onderwerpen kunnen jullie bedenken?

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Lodi Planting, Lodi Planting. Lodi Planting said: Merkentrouw nog niet hersteld. Oftewel retentiemanagement gaat doorheen sectoren en onderwerpen http://bit.ly/gECoQI Welke zie jij? #LPAE […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.