Categorie Actualiteit (retentie-management.com)
Meest interessante artikelen i.v.m. retentiemanagement (week 51)

Als host van de site over retentiemanagement probeer ik iedereen (bijna) dagelijks op de hoogte te houden van wat er reilt en zeilt op het gebied van retentiemanagement en haar verschillende elementen. In eerste plaats met de blog over retentiemanagement, maar ook met de events die worden gehouden, de boeken die worden uitgebracht, de onderzoeken die worden uitgevoerd of de scripties die worden geschreven.

Waarom een wekelijks overzicht met artikelen?

Daarnaast wordt er op andere websites ook soms geschreven over een van de elementen van retentiemanagement. Deze geschreven informatie kan ook interessant en nuttig voor jullie zijn. Daarom ben ik gestart om elke week een overzicht te maken. Een overzicht met de meest interessante artikelen in verband met retentiemanagement. Deze artikelen zijn meestal in dezelfde week gepubliceerd maar op andere websites dan deze. Daarom verschijnt het overzicht in de categorie actualiteit. Soms bevat het overzicht ook een ouder artikel. Een artikel waar ik nog niet eerder aan was toegekomen om het te lezen, maar wat nog steeds van waarde is. In elk geval zijn alle overzichten terug te vinden via het archief.

De meest interessante artikelen van deze week

De meest interessante artikelen in verband met retentiemanagement van deze week zijn:

> Schalke wil ontslagen Stevens aan zich binden. Het is mooi hoe elementen van retentiemanagement zich ook in de volkssport nummer 1 doorzet. Zouden zij een goed exitgesprek hebben gehad?

> De grote salarisenquete van Vacature. Interessant onderzoek met  pijnlijke resultaten voor 2012. Deze ga ik nog apart bespreken in een blog.

> Cynisme is dodelijk voor het engagement (staat niet meer online) Cynisme vormt een grote bedreiging voor het engagement van het personeel; maar dit kan worden voorkomen door proactief leiderschap.

> Liefst 5 jaar bij dezelfde werkgever. Dat is de conclusie van een onderzoek. Dat maakt retentiemanagement overbodig. Of toch niet? Organisaties moeten een strategisch retentiebeleid nastreven.

> De zes mythes over bevlogenheid. De zes mythes worden ontkracht en wat houd je over? Inderdaad bevlogenheid. Het wordt tijd dat organisaties op bevlogenheid gaan sturen. Dat werkt positief voor alle partijen. En laat HR hier leidend in zijn.

> Verwacht baanverlies is voor slechts 55% reden om actief nieuwe baan te zoeken. Veel mensen komen pas in actie als ze (bijna) zonder werk zitten. Terwijl je makkelijker aan een baan komt wanneer je werkt.

> Medewerkertevredenheid biedt valse zekerheid. Werkgevers mogen zich niet blind staren op tevredenheid. Daar ben ik het mee eens, maar mijn inziens mogen ze dat wel op bevlogenheid.

> Werkgevers: zorgen over vergrijzing. Werkgevers zien het opvangen van de vergrijzing als grootste uitdaging in de komende jaren. Een strategisch retentiebeleid lijkt mij uitkomst te bieden.

Meer nuttige artikelen?

Ben je op zoek naar meer artikelen die ik lees in verband met retentiemanagement? Wil je weten waar ik mijn inspiratie vandaan haal? Bekijk dan mijn RSS lijst door op de hyperlink klikken. Staat jouw site hier niet tussen, en zou dat wel moeten, neem dan contact met me op.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.