Categorie Actualiteit (retentie-management.com)
Meest interessante artikelen i.v.m. retentiemanagement (week 50)

Als host van de site over retentiemanagement probeer ik iedereen (bijna) dagelijks op de hoogte te houden van wat er reilt en zeilt op het gebied van retentiemanagement en haar verschillende elementen. In eerste plaats met de blog over retentiemanagement, maar ook met de events die worden gehouden, de boeken die worden uitgebracht, de onderzoeken die worden uitgevoerd of de scripties die worden geschreven.

Waarom een wekelijks overzicht met artikelen?

Daarnaast wordt er op andere websites ook soms geschreven over een van de elementen van retentiemanagement. Deze geschreven informatie kan ook interessant en nuttig voor jullie zijn. Daarom ben ik gestart om elke week een overzicht te maken. Een overzicht met de meest interessante artikelen in verband met retentiemanagement. Deze artikelen zijn meestal in dezelfde week gepubliceerd maar op andere websites dan deze. Daarom verschijnt het overzicht in de categorie actualiteit. Soms bevat het overzicht ook een ouder artikel. Een artikel waar ik nog niet eerder aan was toegekomen om het te lezen, maar wat nog steeds van waarde is. In elk geval zijn alle overzichten terug te vinden via het archief.

De meest interessante artikelen van deze week

De meest interessante artikelen in verband met retentiemanagement van deze week zijn:

Engage Employees for long term succes. Een interessant artikel dat uitlegt hoeveel geld er te besparen/verdienen valt met geëngageerd personeel op lange termijn.

> I-deals, you deal for i-deals. Een prachtig, maar lang, artikel van David Ducheyne van Securex over flexibele arbeidsvoorwaarden voor iedereen. Het individuele cafetariaplan.

> De beroepsbevolking krimpt niet. Jan Denys spreekt in Jobat uit dat de beroepsbevolking niet krimpt. Interessant voer. Of het nu wel of niet krimpt. Organisaties moeten op een andere manier met talent om gaan.

> 10 reasons your top talent will leave you. Artikel op Forbes dat mooi aansluit bij de meest voorkomende redenen van verloop.

> Laat sollicitanten een dag meelopen. Dit past m.i. in het strategisch socialisatieproces. Waarom organiseert niet elke organisatie dit?

> Nederlandse HR manager is loyaal. Goed nieuws want als de HR manager als niet loyaal zijn ten opzichte van hun werk en organisatie, hoe kunnen zij dan het personeel aansporen?

> What benefits do employees really value the most?  Een blog met lijstjes en daar ben ik dol op. Jullie?

> Een derde van de werknemer geeft baan een 7 als rapportcijfer. Interessant en een goed cijfer als je het mij vraagt. Wat zou het cijfer in België zijn? En in welke mate werkt dit tegen personeelsverloop?

België wil werknemers uit Nederland. Een grappig bericht vind ik.

Meer nuttige artikelen?

Ben je op zoek naar meer artikelen die ik lees in verband met retentiemanagement? Wil je weten waar ik mijn inspiratie vandaan haal? Bekijk dan mijn RSS lijst door op de hyperlink klikken. Staat jouw site hier niet tussen, en zou dat wel moeten, neem dan contact met me op.

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.