Categorie Actualiteit (retentie-management.com)
Meest interessante artikelen i.v.m. retentiemanagement (week 49)

Als host van de site over retentiemanagement probeer ik iedereen (bijna) dagelijks op de hoogte te houden van wat er reilt en zeilt op het gebied van retentiemanagement en haar verschillende elementen. In eerste plaats met de blog over retentiemanagement, maar ook met de events die worden gehouden, de boeken die worden uitgebracht, de onderzoeken die worden uitgevoerd of de scripties die worden geschreven.

Waarom een wekelijks overzicht met artikelen?

Daarnaast wordt er op andere websites ook soms geschreven over een van de elementen van retentiemanagement. Deze geschreven informatie kan ook interessant en nuttig voor jullie zijn. Daarom ben ik gestart om elke week een overzicht te maken. Een overzicht met de meest interessante artikelen in verband met retentiemanagement. Deze artikelen zijn meestal in dezelfde week gepubliceerd maar op andere websites dan deze. Daarom verschijnt het overzicht in de categorie actualiteit. Soms bevat het overzicht ook een ouder artikel. Een artikel waar ik nog niet eerder aan was toegekomen om het te lezen, maar wat nog steeds van waarde is. In elk geval zijn alle overzichten terug te vinden via het archief.

De meest interessante artikelen van deze week

De meest interessante artikelen in verband met retentiemanagement van deze week zijn:

> 7 common mistakes employers make when recruiting and hiring. De nieuwe wereld van flexibiliteit en het binden en boeien van personeel vraagt een nieuw proces van werving- en selectie. Wat is jouw input?

> Recessie en vergrijzing maakt investeren in personeel noodzakelijk. Dit bericht is een jaar oud, maar slaat nog steeds de spijker op de kop. Mijn inziens één van de redenen waarom organisaties een strategisch retentiebeleid moeten hebben.

> contact met collega’s het allerbelangrijkst. Uit het nationale werkplekonderzoek van 2011 blijkt dat het contact met collega’s het belangrijkste is. Zou dat anno 2012 nog steeds zo zijn?

> Voluntary departures up as engagement numbers continue to fall. Een waarheid als een koe!

> Arbeidsmarkttrends 2013: innoveren en investeren in personeel. Het einde van het jaar is in zicht. Tijd voor voorspellingen voor het nieuwe jaar. Maar alsof investeren in personeel iets nieuws is? Of toch?

> Gelukkige werknemers leven en werken langer. Als antwoord waarom dit zo is komt Securex, diegene die het onderzoek uitvoerde, met de I-deals de zogenaamde individuele cafetariaplannen.

> Werknemer vindt salaris en vast contract minder belangrijk dan de werkgever denkt. Op de vraag of salaris motiverend werkt heb ik al eerder een antwoord gegeven. Wel is het interessant in deze economisch onzekere tijden te lezen dat werknemers hun persoonlijke ontwikkeling boven een vast contract verkiezen.

> Employee Engagement: Here’s why it’s a worldwide problem. Uit internationaal onderzoek blijkt dat Europa het vertrouwen in leidinggevende laag is. Vooral in Zuid-Europa is er nog veel werk aan de winkel.

> Beloning belangrijke reden voor nieuwe baan. Ik geloof hier niet in. Om een gelukkige werknemer weg te pikken waar hij of zij zit kost de nieuwe werkgever 20% salarisverhoging. Dus het onderzoeksresultaat waar is, dan wil dat zeggen dat veel werknemers ongelukkig zijn. De economie draait mijn inziens nog niet zo goed!

> De belangrijkste reden waarom mensen ontslag nemen. De meeste redenen voor ontslag komen overeen met de meest voorkomende redenen van verloop op basis van mijn literatuuronderzoek.

> 10 reasons why employees resign. Ook hier valt weer te linken naar de meest voorkomende redenen van verloop. Er is precies veel over verloop geschreven afgelopen week/weken.

Meer nuttige artikelen?

Ben je op zoek naar meer artikelen die ik lees in verband met retentiemanagement? Wil je weten waar ik mijn inspiratie vandaan haal? Bekijk dan mijn RSS lijst door op de hyperlink klikken. Staat jouw site hier niet tussen, en zou dat wel moeten, neem dan contact met me op.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.