Categorie Actualiteit (retentie-management.com)
Meest interessante artikelen i.v.m. retentiemanagement (week 48)

Als host van de site over retentiemanagement probeer ik iedereen (bijna) dagelijks op de hoogte te houden van wat er reilt en zeilt op het gebied van retentiemanagement en haar verschillende elementen. In eerste plaats met de blog over retentiemanagement, maar ook met de events die worden gehouden, de boeken die worden uitgebracht, de onderzoeken die worden uitgevoerd of de scripties die worden geschreven.

Waarom een wekelijks overzicht met artikelen?

Daarnaast wordt er op andere websites ook soms geschreven over een van de elementen van retentiemanagement. Deze geschreven informatie kan ook interessant en nuttig voor jullie zijn. Daarom ben ik gestart om elke week een overzicht te maken. Een overzicht met de meest interessante artikelen in verband met retentiemanagement. Deze artikelen zijn meestal in dezelfde week gepubliceerd maar op andere websites dan deze. Daarom verschijnt het overzicht in de categorie actualiteit. Soms bevat het overzicht ook een ouder artikel. Een artikel waar ik nog niet eerder aan was toegekomen om het te lezen, maar wat nog steeds van waarde is. In elk geval zijn alle overzichten terug te vinden via het archief.

De meest interessante artikelen van deze week

De meest interessante artikelen in verband met retentiemanagement van deze week zijn:

> Werkgevers willen werknemers meer betrekken bij arbeidsvoorwaarden. Deze vorm van cafetariaplan komt de betrokkenheid ten goede. Daarom juich ik dit van harte toe.

> Veel zorgen om verlies beste medewerkers. Deze zorgen lijken mij terecht gezien al het recente nieuws. De vraag is werven en selecteren organisaties met een strategisch retentiebeleid in het achterhoofd?

> Gelukkige werknemers werken langer. Een persbericht van Securex op basis van hun nieuwe studie. Is de gemiddelde Belgische werknemer gelukkig in zijn job?

> Case study: engagement survey koppelen met verzuimdata. Een case study van Inostix. Een van de grote jongens in de Benelux als het om HR analytics gaat.

> Here’s why your engagement study isn’t paying off. Dit staat bijna haaks op bovenstaande study van Inostix. Organisaties moeten voor het onderzoek zich een aantal elementaire vragen stellen.

> Burn-outklachten treft één op de acht werknemers. Het CBS komt met schokkende resultaten.

> Vergrijzing: het vergeten probleem voor de achterblijvers. Een inhoudelijk zeer sterk stuk over de vergrijzing en de impact daarvan. Een belangrijke tendens met het oog op retentiemanagement.

> Longarts moet demotie slikken. Demotie moet niet altijd als iets slechts worden bezien, maar soms is het wel nodig.

> Wereldwijd chronisch tekort aan hogeropgeleiden. Ondanks de werkloosheid zijn de hoogopgeleiden moeilijk vindbaar. Een contradictie en mismatch tussen aanbod en vraag.

> Het ontslag aanzeggen. Leuk is anders. Deze emotionele zeer zware gebeurtenis is niet te onderschatten en dient een goede voorbereiding te hebben. Lees de blogreeks over het ontslaggesprek.

> How Employee Engagement hits the bottom line. Een blog van Tony Schwartz op HBR op basis van een onderzoek van Tower Watson. Do I need to say more?

> Wat kost ontslag in 2014? Als ontslagvergoeding gaat maximaal een half maandsalaris per dienstjaar gelden, met een grens van 75.000 euro. Pijnlijk: beter voorkomen dan genezen lijkt mij.

Meer nuttige artikelen?

Ben je op zoek naar meer artikelen die ik lees in verband met retentiemanagement? Wil je weten waar ik mijn inspiratie vandaan haal? Bekijk dan mijn RSS lijst door op de hyperlink klikken. Staat jouw site hier niet tussen, en zou dat wel moeten, neem dan contact met me op.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.