Categorie Actualiteit (retentie-management.com)
Meest interessante artikelen i.v.m. retentiemanagement (week 47)

Als host van de site over retentiemanagement probeer ik iedereen (bijna) dagelijks op de hoogte te houden van wat er reilt en zeilt op het gebied van retentiemanagement en haar verschillende elementen. In eerste plaats met de blog over retentiemanagement, maar ook met de events die worden gehouden, de boeken die worden uitgebracht, de onderzoeken die worden uitgevoerd of de scripties die worden geschreven.

Waarom een wekelijks overzicht met artikelen?

Daarnaast wordt er op andere websites ook soms geschreven over een van de elementen van retentiemanagement. Deze geschreven informatie kan ook interessant en nuttig voor jullie zijn. Daarom ben ik gestart om elke week een overzicht te maken. Een overzicht met de meest interessante artikelen in verband met retentiemanagement. Deze artikelen zijn meestal in dezelfde week gepubliceerd maar op andere websites dan deze. Daarom verschijnt het overzicht in de categorie actualiteit. Soms bevat het overzicht ook een ouder artikel. Een artikel waar ik nog niet eerder aan was toegekomen om het te lezen, maar wat nog steeds van waarde is. In elk geval zijn alle overzichten terug te vinden via het archief.

De meest interessante artikelen van deze week

De meest interessante artikelen in verband met retentiemanagement van deze week zijn:

> 5 ways to retain employee forever. Het antwoord schuilt in vijf woorden die met een R beginnen. Is het werkelijk zo simpel?

> Boeien en binden van nieuw talent. Wil je verkering met mij? (blog staat niet meer online) Een blog dat op een leuke manier over het socialisatieproces schrijft. Wat daar komt het op neer.

> Het vinden van ondergewaardeerd talent. Een blog dat talent vanuit een ander perspectief benaderd. Toch komen namen als Richard Branson, Michael Jordan en Asafa Powell voorbij.

> Verzuim en arbeidsongeschiktheid verder gedaald. Een kort artikel met een positieve boodschap.

> A conversation with your least engaged employees. Vrijwel iedereen, ook ik, laat de niet-geëngageerde werknemers links liggen. Niet slim!

> Hoe van afgewezen sollicitanten medewerkers van de toekomst maken. Een zeer sterk artikel met 6 tips hoe om te gaan met sollicitanten. Een goede aanvulling op eerdere tips bij het werving- en selectieproces.

> Doe een 100 dagen gesprek. Nog een goede tip dat kan aangesloten worden bij het werving- en selectieproces. Het lijkt wel of er veel over rekruteren en socialisatie wordt geschreven deze week.

> Beste Werkgevers 2012 zijn bekend. Een wat ouder artikel uit oktober 2012. Stichting Buurtzorg Nederland en Geas Energiewacht mogen zich Beste Werkgevers in Nederland noemen. Word zelf ook een Beste Werkgever.

> Populaire werkgevers zijn maatschappelijk betrokken. Het geheim van een Beste Werkgever is dat zij maatschappelijk betrokken is. Niet vreemd in een tijd waarin de maatschappij op velerlei vlakken onder druk staat en waar “groen” de bovenhand krijgt.

> Gezond personeel is belangrijkste thema. Vanuit een krampreflex proberen HR professionals nu hun personeelsbestand te behouden door te investeren in gezond personeel. Als het maar deel uitmaakt van een strategisch retentiebeleid. Anders is het mosterd na de maaltijd.

> Crisis verpest de sfeer op de werkvloer. Zorgwekkende situatie. Van zodra de economie weer aansterkt zullen de ongelukkigen als eerste de organisatie verlaten. Het verhaal van de engagementtrap gaat hier op.

> Werknemer offert graag salaris op voor droombaan. Geld is altijd al ondergeschikt geweest aan doen wat je het liefste doet. Meer informatie hierover? Lees dan Jef Staes zijn boeken en geld motiveert niet!

> Bedrijven sabotteren inzet werknemers. Trieste resultaten uit onderzoek van de Hay groep. Tegelijkertijd moet het worden gezegd dat Nederland goed scoort op bedrijf trots.

> Werknemer net zo belangrijk als aandeelhouder. So true!

> Werknemers schatten eigen carrière positief in. Het slecht nieuws is dat dit bij een andere organisatie is. Dus organisatie die geen strategisch retentiebeleid hebben mogen paniekeren. Verloop kost veel geld, tijd en middelen!

Meer nuttige artikelen?

Ben je op zoek naar meer artikelen die ik lees in verband met retentiemanagement? Wil je weten waar ik mijn inspiratie vandaan haal? Bekijk dan mijn RSS lijst door op de hyperlink klikken. Staat jouw site hier niet tussen, en zou dat wel moeten, neem dan contact met me op.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.