MedeMerkers biedt nieuw uitzicht op engagement

Via de nieuwjaarsreceptie van #aNYdrink kwam ik achter een geweldig nieuw initiatief van @sasvangent, @kodel, @rrradiogirrrl en @lucgaloppin namelijk MedeMerkers. Hun site zegt het volgende:

Wij helpen bedrijven en organisaties om op een duurzame manier met sociale media om te gaan.

We starten vanuit de kracht van uw medewerkers om uw bedrijf op internet te vertegenwoordigen. Deze mensen geven we een opleiding en laten we via hun eigen verhalen uw merk uitdragen.

Dit is sociale media vanuit een ander perspectief bekeken. Mijn inziens is het ook de juiste timing gezien de sociale media experts die als paddenstoelen uit de grond komen. Voeg daaraan toe dat sociale media zijn hype voorbij is gestreefd en het stilaan een plekje heeft verdiend op de agenda van directeuren en directrices en je hebt een gouden combinatie. Eens te meer omdat het uiteindelijk de werknemers zijn die sociale media (moeten) gebruiken.

Het gaat er uiteindelijk om om engagement te krijgen. Het engagement van MedeMerkers (artikel geeft voorbeeld van Hilton dat alle werknemers als visitekaartjes ziet). En zodra het woord engagement in een artikel staat beginnen er allemaal belletjes bij me te rinkelen. Engagement krijgen van MedeMerkers, personeel, werknemers of hoe je de groep van mensen ook wil noemen is exact wat ik nastreef met retentiemanagement. De route daar naar toe kan echter wel verschillen (artikel legt het proces uit om engagement via sociale media te verkrijgen).

Zo zet MedeMerkers nadrukkelijk sociale media in om het engagement te krijgen. Hoewel ik groot voorstander van sociale media ben zal ik toch meer traditionele benaderingen gebruiken. Dit heeft ook te maken dat ik een andere route afleg of af wil leggen…

Het is een geweldig project en ik ben er zeker van dat we het laatste nog niet hebben gehoord van MedeMerkers!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.