Categorie Trends (retentie-management.com)

Mara Metselaar wint de HR Talent Award

Op dinsdag 3 december werd op het hoofdkwartier van HEMA de HR talent Award uitgereikt. De trotse winnaar is Mara Metselaar. Zij wist de jury te overtuigen met haar uitgeschreven en gepresenteerde business case. Hieronder lees je hoe de dag is verlopen en waarom Lean Six Sigma ook belangrijk kan zijn voor uw organisatie.

HR_Talent_Award

De opzet van de HR Talent Award

6 Young Professionals dongen mee naar de HR Talent Award. De finalisten waren Evelien Appeldoorn, Marianne den Engelsman, Mara Metselaar, Ellemieke van Esbroeck, Stefan van Langevelde en Maaike Verdegaal. De finalisten moesten een business case uitwerken rond het verf en coatingbedrijf Future Wise. In hun case moest de lange termijn visie van HRM, de visie om het te operationaliseren en de cultuur(omslag) aan bod komen. Diegene die zijn/haar case het beste heeft uitgeschreven en gepresenteerd mag zich een jaar lang HR Talent of the Year noemen.

Hoe Lean Six Sigma de HR Talent Award inpalmde

Alle finalisten brachten hun eigen presentatie en legden hun visie bloot. De één met prachtige metaforen en een ander met de bravoure van een HR directrice. Mara Metselaar, de winnares, had in tegenstelling tot de anderen de marktconforme prijsstelling centraal gezet. Dit gekoppeld aan de projectmethodologie ‚Lean Six Sigma’ bleek een slimme zet. Het leverde haar de overwinning op. Ook het antwoorden op de vragen van de jury ging haar vlot af. Al zullen hier en daar geruchten opgaan dat ze te hard naar één van de juryleden haar mond sprak.

De Student Trophy

Behalve de Young Professionals kregen de studenten ook voldoende aandacht met de Student Trophy. 3 studenten mochten in de allesbeslissende pitch hun licht laten schijnen op de lerende organisaties en hun plan van aanpak. In de ochtend hadden zij de opdracht doorgekregen waarna zij in zelf samengestelde teams op zoek mochten gaan naar dé oplossing. De jury koos uiteindelijk voor Jessy die een krachtige presentatie gaf ingespeeld op de meest recente actualiteit. Hij houdt er een baan aan over!

HEMA academie en lerende organisaties

Tussendoor sprak Hans Schuurmans nog over de lerende organisatie en welke rol de HEMA academie hier bij speelt. De HEMA academie is het grootste online opleidingsinstituut. Hoewel het pas in 2009 is opgericht hebben zij een klare kijk op de lerende organisatie alsook talent binnen een organisatie. Zij hebben hier zelfs een formule voor ontwikkeld: educatie = motivatie maal integreren en index (E=Mx1kwadraat). Voor talent blijft de formule hetzelfde. Het enige dat veranderd zijn de waarden: excellent = motivatie maal integreren en investeren. Kortom je kunt tegenwoordig altijd en overal leren. Investeren in de toekomst is investeren in jezelf.

Mening van Lodi Planting

De HR Talent Award is een leuke en goede manier om het jonge talent meer in de kijker te zetten. De jonge talenten worden getest en beoordeeld op de nieuwe competenties van een HR professional. De hoofdprijs voor de Student Trophy is voor discussier vatbaar. Persoonlijk vind ik het weggeven van een baan een ietwat vreemde prijs. Is de winnaar uiteindelijk gekozen omdat hij de beste case heeft gebracht of omdat hij het beste past binnen de organisatiecultuur? Een ander punt wat voor mij voor de nodige verwarring zorgde was de opzet van de dag. Er liepen twee wedstrijden door elkaar en het onderscheid was voor mij als buitenstaander niet altijd even duidelijk. Tot slot en wellicht volledig off topic vraag ik me af hoe een rookworstleverancier is ‚omgeschoold’ tot een online opleidingsinstituut en zorgverzekeraar. Iemand?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.