Het binden en boeien van personeel leeft in Nederland. Nederland heeft veel leveranciers en aanbieders. Alle Nederlandse aanbieders en leveranciers zijn hieronder verzameld. Deze zijn alfabetisch gerangschikt. Elke aanbieder draagt op hun manier bij aan retentiemanagement.

Overzicht met aanbieders in Nederland

De lijst is alfabetisch opgesteld op naam van de organisatie of persoon. Bekijk ook de aanbieders in België, de aanbieders in de overige landen, het overzicht van MTO leveranciers in Nederland of het overzicht van HR analytics aanbieders.

365

365 streven gelukkige mensen na.

Alphium

Alphium levert met zijn integriteitstesten en exitinterviews 2 softwareproducten die organisaties helpen bijstaan. Employerbility werkt voor www.exitgesprek.be samen met de software van Alphium.

ASBR

Binnen ASBR bestaat er een tak waar er psychologisch advies en coaching wordt gegeven. Hierbij ligt hen focus op het binden en boeien van medewerkers.

Arie van Ingen van Ares Mental Power

Arie van Ingen biedt op geheel eigen wijze verschillende manieren om het engagement van werknemers te verhogen. Arie houdt zich hierbij vast aan de formule: (talent x mentalpower) – (smallcircleofinfluence x greed) = Your future succes! Van Ingen is eveneens initiatiefnemer van ministerie van engagement. Lees meer over Arie van Ingen van Ares Mental Power en zijn visie op employee engagement.

Aukje Nauta van Factor Vijf

Aukje Nauta van o.a. Factof Vijf zorgt ervoor dat organisaties en medewerkers het beste in elkaar naar boven halen. Vernieuwing van werkrelaties met een focus op I-deals.

Bright & Company

Bright & Company is het Nederlandse equivalent van Inostix in België. Zij werken ook intensief samen rond HR analytics.

Business Wise 

Business Wise onder leiding van Eric Fleurbaay maakt tevredenheidsonderzoeken om o.a. personeelsverloop tegen te gaan. Hun onderzoeken gaan echter verder dan het tegengaan van personeelsverloop.  Thema’s als motivatie, tevredenheid en/of betrokkenheid, resultaatgerichtheid, prestatiegerichtheid, loyaliteit en veranderingsgerichtheid kunnen ook aan bod komen. Lees ook het interview met Eric Fleurbaay.

Effectory

Effectory draagt online enorm veel bij aan de discussie van tevreden personeel door onder andere het publiceren van whitepapers, blogs en onderzoeken. Verder houdt Guido Heezen van Effectory ook de dialoog op gang door regelmatig te spreken op congressen en seminaries die (in)direct met retentiemanagement te maken hebben. Lees ook het interview met Guido Heezen. Tot slot organiseert Effectory ook jaarlijks de Beste Werkgever awards.

Employer Brand Insights

Employer Brand Insights maken employer brand scans om de organisatie door te lichten en te benchmarken.

Eforis

Eforis pleit voor bevlogen medewerkers en zij hebben hiervoor een toolbox ontwikkelt. Deze tool heb ik getest. Lees mijn rapport hierover

Evalua

Evalua levert onderzoeks- en expertdiensten ter ondersteuning van de zakelijke activiteiten van onze klanten op het gebied van verzuim en arbeidsongeschiktheid. Zij willen de arbeidsomstandigheden en de productiviteit, gezondheid en welzijn van werknemers bevorderen door middel van continue onderzoek. Niet direct tevredenheidsonderzoeken, maar deze liggen mijn inziens wel in het verlengde.

De geluksfabriek

De Geluksfabriek van Maurits Bruel was één van de eerste websites en boeken die ik las over het binden en boeien van werknemers. Zij zijn de uitvinders van de term binden en boeien.

Great Place To Work

Great Place To Work helpt organisaties om inzicht te krijgen in hun eigen organisatie en deze inzichten te gebruiken om de organisatiecultuur te verstevigen of te veranderen. Ook publiceren zij jaarlijks een lijst met Beste Workplaces.

Humanage

Humanage is expert in bevlogenheid en authenticiteit. Zij faciliteren mensen in hun ontwikkeling om bevlogen te kunnen raken, een situatie waarin geluk, plezier en resultaten samen komen.

Hussaarts De Vos

Hussaart De vos is gespecialiseerd in het uitvoeren van tevredenheidsonderzoeken.

Huub Buijs

Huub Buijs werkt rond het drieluik personeelswerving, employer branding en binden en boeien. Huub werkt hiervoor onder zijn eigen naam.

Integron 

Integron is een grotere speler als het gaat om onderzoeken naar medewerkerstevredenheid. Integron organiseert regelmatig workshops, publiceren rapporten en zijn online zeer actief met het verspreiden van een positieve boodschap omtrent medewerkerstevredenheid. Daarnaast bieden zij eveneens het Nationale Klantbelevingsonderzoek aan.

Jeanette Seesing

Jeanette Seesing zorgt voor de vaart en energie in uw werk. Zij verzekert dit door verschillende trainingen en workshops.

KS HRM

KS HRM Advies levert maatwerk en richt zich op individuen, teams en organisaties en is gecertificeerd coach/trainer/adviseur voor StrenghtScope®

Linda Maas 

Linda Maas is eigenaar van het onderzoeksbureau Marketing Control waar zij onderzoek doet naar medewerkerstevredenheid. Linda kan als freelancer worden ingeschakeld.

Malvee

Malvee heeft Jobber uitgebracht en hiermee kun je eenvoudig realtime medewerkerstevredenheid meten.

Marianne Schutten van Employee Dynamics

Marianne Schutten van Employee Dynamics wil dat Nederland bevlogen werknemers krijgt en schrijft daarover op haar website. Marianne draagt actief bij aan dit onafhankelijke kennisplatform rond retentiemanagement door het schrijven van gastbijdragen. Lees meer over Marianne Schutten van Employee Dynamics in het interview. Zij geeft daarin haar visie op toekomstige ontwikkeling die betrekking hebben tot elementen van retentiemanagement.

Motivar 

Motivar biedt onderzoek, advies en training op het gebied van gemotiveerde werknemers. Ze beweren dat hun unieke model verder gaat dan een standaard tevredenheid- of motivatieonderzoek. Duidelijke taal van Motivar.

Nicole Torka

Nicole Torka is sinds kort zelfstandige en helpt mensen en organisaties met tal van moderne en hedendaagse HR-vraagstukken.

Sander Oldenkamp van 9:1 engagement

Sander Oldenkamp van 9:1 engagement is freelance consultant met het oog op retentiemanagement. Hij heeft geëngageerde medewerkers hoog zitten. Lees ook het interview met Sander Oldenkamp. Sander helpt actief mee met het uitbouwen van dit onafhankelijke kennisplatform door het schrijven van gastbijdragen.

Target Point

Target Point helpt organisaties te veranderen onder andere op het gebied van engagement. Hier hebben zij een interessante visie over.

The Dantefactor Company

Met haar internationale team ontwerpt zij het perfecte scenario om de waarde van het menselijke kapitaal binnen organisaties te verhogen. The Dantefactor is de lijm dat leiderschap, medewerker en werk bind. The Dantefactor Company levert oplossingen waardoor leidinggevenden en teamleiders exact weten welke acties te moeten ondernemen om het vertrouwen van medewerkers te verhogen, de team atmosfeer en het plezier te verbeteren, of de individuele en team performance te verhogen. The Dantefactor Company levert een oplossing met IMPACT, op naar een wereld met Happy People, Great Results.

VDS

VDS een incompany trainingsbureau dat ondernemerschap versterkt.

Werken aan bevlogenheid

Werken aan bevlogenheid is een initiatief van Jessica van Wingerden en bekijkt bevlogenheid vooral vanuit de onderwijssector.

Youmeus

Youmeus staat voor werkgeluk. Werkgeluk bepaalt voor een belangrijk deel het succes van uw organisatie. Gelukkige medewerkers zijn aantoonbaar productiever, gezonder, energieker, gemotiveerder om goede resultaten te halen en duurzaam inzetbaar. U en uw medewerkers kunnen samen met Youmeus een stap zetten naar meer werkgeluk.

Uw organisatie?

Zet uw organisatie ook op de lijst met aanbieders! Stuur een korte mail naar de redactie. Wij zetten uw korte uitleg dan online. Wenst u meer zichtbaarheid op dit platform? Bekijk de advertentiemogelijkheden.