Categorie Trends (retentie-management.com)
Is Het Nieuwe Werken wel zo effectief?

HRpraktijk.nl is de laatste tijd wel vaker mijn inspiratie voor het schrijven van een blog. Evenals Het Nieuwe Werken. Als je deze twee factoren combineert krijg je: Is Het Nieuwe Werken wel zo effectief?

Dit is een erg pakkende titel. Eens te meer omdat alles wat HNW uitademt een positieve klank heeft. Ikzelf ben ook enorm aanhanger van het HNW en zou mijn vrijheid voor geen geld meer willen inleveren. Het is toch een vorm freelancer zijn, maar met de voordelen van loondienst. Mijn ideale combinatie.

Terug naar het artikel. In het artikel staan kritische noten naar het HNW toe. Zo staat er dat organisaties eigenlijk niet kunnen meten of de effecten van het  HNW daadwerkelijk effectiviteit bijbrengt. Een reden dat hiervoor is dat er geen wetenschappelijk onderzoek naar is gedaan of wordt vrijgegeven.

Ik begrijp de bezorgdheid van de onderzoekers in het artikel. Organisaties moeten de return of investment van HNW weten of kunnen berekenen.

Tegelijkertijd is er iets voor te zeggen dat werknemers, die hiervan hebben geproefd en niets anders meer willen, enthousiast zijn. Mij hebben ze altijd geleerd dat enthousiaste mensen productiever zijn en dus meer geld opbrengen voor de organisatie.  Uiteindelijk is dat toch het doel van organisaties? Natuurlijk is dit ook weer zo’n ongenuanceerde uitspraak!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.