Categorie Tips (retentie-management.com)

Infographic: hoe voert u het perfecte exitgesprek?

Hoe voert u het perfecte exitgesprek? is een Engelstalige infographic met aandacht voor de vertrekredenen, een checklist, opgesomde vragen en boomerang recruitment.

De meest voorkomende vertrekredenen

In de infographic krijgt u inzicht in de 10 belangrijkste vertrekredenen. De meeste van deze redenen komen overeen met andere onderzoeken. Al blijven de geldelijke motieven altijd de grootste discussie.

Een handige checklist

Verder bevat de infographic ook een handige checklist. De enige opmerkingen die ik hierbij wil maken is dat ze een onderscheid hadden moeten maken tussen een exitgesprek en een postexitgesprek. Dit zijn wezenlijk twee verschillende gesprekken die hier over één kam worden geschoren.

Goede vragen maakt nog geen perfect exitgesprek

Daarnaast geven de exitvragen in de infographic voer voor het gesprek. Of je met het stellen van deze vragen het perfecte exitgesprek voert laten we in het midden. Het zijn goede vragen, maar goede vragen stellen is nog niet het perfecte exitgesprek voeren. Als u een concrete handleiding wilt ontvangen hoe u het perfecte exitgesprek voert, dan moet u zich inschrijven op de nieuwsbrief. De handleiding wordt u vervolgens automatisch toegezonden.

Het belang van boomerang recruitment

Tot slot legt de infographic ook uit hoe belangrijk het is om met ex-medewerkers in contact te blijven. Zo wil 22% van de vertrokken medewerkers niet alleen terug naar hun ex-werkgever, maar 33% van die organisaties zouden hun vertrokken medewerkers ook weer binnenhalen.

How to run a smooth exitinterview

Wilt u alles weten over exitgesprekken? Koop dan het e-book: Manage uw uitstroom als een Beste WerkgeverDeze blog heeft het exitgesprek als thema. Klik op de hyperlink voor alle artikelen met dit thema.

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Infographic: hoe voert u het perfecte exitgesprek?  […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.