Categorie Tips (retentie-management.com)

In 10 stappen een exitformulier

Het kan zijn dat u uw uitstroom wilt managen als een Beste Werkgever, maar dat u geen idee heeft hoe u hier aan moet beginnen. Zelfs na het lezen van het uitstroomproces blijft het managen van uitstroom een raadsel voor u. Dat hoeft niet, want het maken, laten invullen en analyseren van de resultaten verkregen uit het exitformulier gebeurt in 10 simpele stappen.

Het managen van uitstroom begint bij het exitformulier

Alles begint met het exitformulier. U kunt hiervoor uw eigen exitformulier gebruiken of kiezen voor één van onze gratis voorbeeld versie. Met onze versies bent u zeker dat u de juiste doelen voorop hebt gesteld. Kiest u ook voor ons om het volledige uitstroomproces te laten uitvoeren, dan maken wij gebruik van 10 duidelijke stappen. Elk van de stappen gebeurt in goed overleg. Zo garanderen we dat u uw uitstroom als een Beste Werkgever kunt managen.

In 10 stappen een exitformulier

 1. Bepalen van het doel van het exitformulier. Wat wilt u precies te weten komen met het exitformulier? En wat gaat u met de resultaten doen? Gaat u een exitgesprek houden?
 2. Formuleren van de juiste vragen. Op basis van de informatie die u te weten wilt komen moet u vragen formuleren, testen en aanpassen.
 3. Designen van het exitformulier. Het exitformulier moet worden gedesigned en aangepast zodat het past binnen uw huis- en communicatiestijl.
 4. Testen van het exitformulier. Vervolgens moet u het exitformulier testen op logica en fouten, zodat uw medewerkers enkel oog hoeven te hebben voor de vragen.
 5. Uitsturen van het exitformulier. Met een begeleidende communicatie verstuurt u het formulier.
 6. Verzamelen van de exitgegevens. De uitgestuurde exitformulieren verzamelt u in één overzicht.
 7. Analyseren van de exitgegevens. Vervolgens analyseert u alle verkregen gegevens, zodat u weet waar de pijnpunten binnen uw organisatie liggen. En hier iets aan kunt doen.
 8. Rapporteren van de exitgegevens. Dan schrijft u een rapport met de voornaamste exitgegevens, zodat u de exitgegevens makkelijk kunt interpreteren.
 9. Formuleren van advies. Indien gewenst koppelt u hier een advies aan, zodat u de pijnlijke punten uit de resultaten kunt aanpakken.
 10. Opstellen van een actieplan. Tot slot kunt u een actieplan opstellen, zodat u het ongewenste personeelsverloop kunt terugdringen.

Ziet u uw personeel als het hoogste goed binnen de organisatie? En bent u klaar om uw uitstroom als een Beste Werkgever te gaan managen? 

Wilt u alles weten over exitgesprekken? Koop dan het e-book: Manage uw uitstroom als een Beste WerkgeverDeze blog heeft het exitgesprek als thema. Klik op de hyperlink voor alle artikelen met dit thema.

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] stelt, dan zal u nooit de werkelijke vertrekreden en motivatoren achterhalen en dat terwijl u al een exitformulier in 10 stappen heeft. Het kiezen van de juiste tools is dus […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.