Categorie Tips (retentie-management.com)
Human Resources: What are your Recruiting Goals – People or Numbers?

What are your Recruiting Goals – People or Numbers? Een geweldige titel, maar helaas enigszins misleidend. Hier wordt geen discussie aangeboord of recruitment over mensen of nummers gaat. Nee!

Het artikel gaat over het aanleggen van meerdere funnels om de juiste en talentvolle werknemers aan te trekken. Sociale media komt aan bod. Het wordt aanzien als tool, binnen een groter proces, om talent aan te trekken. Hier kan ik het alleen maar mee eens zijn. Sociale media kan nooit het doel op zichzelf zijn en dient te worden toegepast naast alle andere tools bijvoorbeeld adverteren in kranten of magazines.

Daarnaast gaat het artikel ook over het gezicht en de handelswijze van een recruiter. De auteur zegt dat deze persoon meerdere technieken en maskers onder de knie moet hebben om uit meerdere funnels te kunnen oogsten. Hoewel dit zeer logisch klinkt, ben ik het hier niet mee eens.

Een organisatie heeft mijn inziens niet meerdere maskers waar het uit kan kiezen. Een organisatie is een welomlijnd gegeven met een visie, een missie en daaruit worden doelstellingen geformuleerd. Als het aan mij ligt pas je wel of niet bij deze doelstellingen. Het heeft mijn inziens geen zin om als recruitment een ander masker voor te houden, want dit zou een vroegtijdig vertrek kunnen betekenen. Niemand wenst toch te worden voorgelogen?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.