Categorie Tips (retentie-management.com)
HR speelt cruciale rol bij innovatie

Ik las weer een leuk stuk over de rol van HR. HR speelt cruciale rol bij innovatie. Bij de titel was mijn eerste gedachte: is dat wel de rol van HR?

Mijn eerste idee was dan ook dat het ging over traditionele innovatie als in nieuwe producten/diensten bedenken of creatief boekhouden. Echter het artikel spreekt over het delen van kennis om zo bijvoorbeeld getalenteerde medewerkers aan te trekken. Tja, dat verandert natuurlijk de zaak.

In dit geval is HR zeker de juiste persoon. Alles wat met mensen te maken heeft is altijd gelinkt met HR. HR kan hier dus de perfect het heft in eigen handen nemen en als intermediair dienen. Zij hebben tenslotte ook al een aantal nuttige tools voorhanden. Bijvoorbeeld een incentive, maar dit is extrinsieke motivatie. Ik ben echter voorstander van intrinsieke motivatie. HR kan, en moet, dus ook een rol spelen in de noodzakelijke cultuurverandering.

Het artikel is overigens gebaseerd op een onderzoek van Carnell University en dat vind je hier. Wat vinden jullie van deze nieuwe rol voor HR? Heeft jullie organisatie een ideeën platform? En zo ja, hoe wordt dit ondersteund?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.