Categorie Trends (retentie-management.com)
HR is nog lang geen businesspartner

HR is nog lang geen businesspartner dat is de conclusie van Mercer die ik heb gelezen op intermediarpw.nl. Er bestaat een zogenaamde mismatch tussen de wensen en realiteit.

Veel HR-afdelingen denken dat ze strategisch werken, omdat ze mee mogen vergaderen of allerhande onderwerpen die de organisatie aanbelangen. Echter, zo zegt het artikel, als er beslissingen moeten worden genomen kijkt HR vanaf de zijlijn toe (de enquête waaruit bovenstaande blijkt vindt u hier. Het betreft hier een Engelstalig document).

Dit lijkt mij een kwalijke zaak. Hiermee roep ik niet dat HR bij elke beslissing betrokken moet worden, maar wel van zodra de beslissingen over de hoofden van werknemers worden gemaakt. Ik mag er tenslotte van uitgaan dat HR het beste weet wat er bij hun werknemers speelt. Maar hoewel ik niet roep dat HR bij elke beslissing betrokken hoeft te zijn, pleit ik wel voor een strategische HR-afdeling. Hiervoor zal HR veel meer de taal van de business moeten leren spreken. Ik heb al vaker beweerd dat HR dankzij retentiemanagement de sleutels in handen krijgen en nu hoop ik maar dat HR ook leert rijden!

2 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] voor updates over dit onderwerp.Powered by WP Greet Box WordPress PluginSchreef ik gisteren nog dat HR nog lang geen business partner is, dan weten we na het lezen van het jaar van reactieve HR ook waarom (of klik hier voor het […]

  2. Het jaar van reactieve HR : Lodi Planting | en zijn Alter Ego's schreef:

    […] feed for updates on this topic.Powered by WP Greet Box WordPress PluginSchreef ik gisteren nog dat HR nog lang geen business partner is, dan weten we na het lezen van het jaar van reactieve HR ook waarom (of klik hier voor het […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.