Categorie Lectuur (retentie-management.com)
HR Innovation Day – over Employee Engagement

Op 18 juni is het HR Innovation Day met als thema Employee Engagement. Een must voor alle HR professionals in Nederland en België. Waarom?

Organisaties die niet inzetten op het vergroten of verhogen van de betrokkenheid van medewerkers dreigen hun meest talentvolle medewerkers te verliezen nadat de economie uit haar dal is opgeschoven. Employee Engagement of betrokkenheid is een thematiek die anno 2013 ietwat op de achtergrond wordt geschoven, maar eigenlijk juist nu veel aandacht verdient. Wat gebeurt er wanneer de economische crisis over is? Wanneer uw medewerkers werkzekerheid niet meer als hoogste goed achten?

employee engagement retentiemanagement

Personeelsverloop zal snel gaan stijgen

Van zodra de crisis over is hebben uw medewerkers de keuze om te blijven waar zij nu zitten. Zij hebben dan nog de stemming van de laatste jaren, het ontbreken aan elke vorm van loonsverhoging, de stress voor het verliezen van de baan, de ongemoedelijke sfeer tussen collega’s, enzovoort in het achterhoofd. Of zij kunnen ervoor kiezen om hun heil ergens anders te gaan zoeken. Ongeacht wat nu de beste beslissing is: veel medewerkers zullen voor de tweede optie kiezen.

De viceuze cirkel van personeelsverloop

Diegene die besluiten om de organisatie vrijwillig te verlaten vergeten dat de organisaties waarbij zij solliciteren of worden gevraagd te komen werken vaak in een soortgelijke situatie hebben gezeten. Dus deze medewerkers zoeken hun heil ook ergens anders. Dit zorgt voor een vicieuze cirkel waarbij de vertrekkende medewerkers bij elkaars organisaties (kunnen) gaan solliciteren.

De dubbele prijs van personeelsverloop

Verandering van spijs doet eten, maar dit kost een hoop. Niet alleen financieel kent personeelsverloop een hoog prijskaartje. Ook qua organisatiecultuur, employer branding (imago), teamsfeer, productiviteit, enzovoort kan onvrijwillig personeelsverloop een hoge prijs veroorzaken. Bijvoorbeeld wanneer de leuke gezellige collega besluit om de organisatie te verlaten en wordt vervangen door een minder leuke en gezellige collega.

Personeel zou altijd het hoogste goed moeten zijn

De economische crisis zou eigenlijk niet mogen uitmaken hoe organisaties met hun personeel omgaan. Het personeel zou altijd als hoogste goed moeten worden aanzien en daar zou naar gehandeld moeten worden. Organisaties die dat doen weten dat employee engagement daar een belangrijke rol bij speelt. De betrokkenheid en bevlogenheid van medewerkers moet ten alle tijden worden aangespoord, versterkt en verhoogd. Dus hoe zorgt u dat uw medewerkers betrokken en bevlogen zijn en blijven?

HR Innovation Day – Employee Engagement

Deze vraag wordt beantwoord op de HR Innovation Day met als thematiek Employee Engagement. De HR Innnovation Day vindt plaats op 18 juni in Amsterdam, Nederland. Het is een must voor elke HR professional in Nederland (maar ook België) die net als ik geloven in de kracht van een medewerker. Wat mag u verwachten van de HR Innovation Day?

Tijdens deze dag zullen inspirerende HR professionals, waaronder Guido Heezen die wij al eens hebben geïnterviewd, hun visie en praktijkervaring delen met betrekking tot employee engagement. Daarnaast zijn er Open Space sessies en World Café waar er meer intieme sfeer kan worden gepraat over de betrokkenheid en bevlogenheid van medewerkers. Voor meer informatie over het programma of om u in te schrijven kunt u hier terecht: http://www.hruniversity.nl/events/hr-innovation-day.

Helaas hadden de organisatoren hun sprekers al vastgelegd dus ik kom niet spreken. Wel ga ik als host van dit kennisplatform live verslag doen van het event en nadien zal er ook een terugkoppeling in de vorm van een verslag verschijnen op dit platform. Moest u er om welke reden dan ook niet bijzijn, dan kunt u op dit platform alles (nog eens) nalezen. ;-)

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] HR Innovation Day 2013 vond ik tot in de puntjes goed georganiseerd waarvoor mijn complimenten aan het hele team dat hier […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.