Categorie FAQ (retentie-management.com)
Hoe vergoot ik de loyaliteit van mijn personeel? (FAQ)

Loyaliteit is een belangrijk begrip geworden binnen organisaties. Uit onderzoek blijkt namelijk dat organisaties met loyale klanten, werknemers en investeerders één ding gemeen hebben: hoe groter de mate van betrokkenheid van deze groepen, hoe groter de winst die de organisatie zal behalen. Belangrijk dus om eens stil te staan bij het begrip loyaliteit van personeel.

loyaliteit Retentiemanagement

Disclaimer: deze blog gaat niet over klantloyaliteit

Laat ik voorop stellen dat deze blog niet over klantenbinding gaat. Als je wel op zoek bent naar tips over klantenbehoud of klantenloyaliteit, dan verwijs ik je naar de blog hoe krijg je loyale klanten. Er bestaat echter wel een causaal verband tussen de loyaliteit van personeel en dat van klanten. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de loyaliteit van klanten hand in hand gaat met de loyaliteit van het personeel. Over deze laatste groep gaat deze blog. Ik zal uitleggen waarom loyaliteit belangrijk is, hoe organisaties dit kunnen bereiken en indien mogelijk zelfs vergroten, maar ik begin met de betekenis van loyaliteit.

Wat betekent loyaliteit?

De letterlijke definitie van loyaliteit is trouw zijn aan aangegane verbintenissen of aan hetgeen waartoe men door zijn positie verplicht is dit met oprechtheid en zonder achterhoudendheid. Maar waar het echt om gaat is de wederkerigheid tussen de organisatie en het personeel. Het personeel moet het gevoel krijgen dat de organisatie het beste met hen voorheeft, waardoor zij hun best blijven doen en niet een andere baan (gaan) zoeken.

Het belang van loyaliteit van personeel

Deze blog gaat dus over de loyaliteit van werknemers, medewerkers of personeel en er zijn meerdere redenen of belangen te noemen. Ten eerste ondervinden organisaties steeds meer concurrentie op het vinden, binden en boeien van personeel. Een tweede reden die hiermee samenhangt is het personeelsverloop waarmee organisaties kampen. Een hoog verloop brengt hoge kosten met zich mee en kent mogelijk nog andere nadelige gevolgen als het hebben van een minder goede Employer Brand. Hoe dan ook als jouw organisatie kampt met veel personeelsverloop dan wens je de loyaliteit van het personeel te vergroten of verhogen.

Hoe vergroot je de loyaliteit van personeel?

Uit de definitie kon je opmerken dat de loyaliteit voornamelijk wordt bepaald door hoe de organisatie dingen heeft geregeld en op welke manier dit wordt geuit naar de medewerkers toe. Het vergroten van de loyaliteit van het personeel is makkelijker gezegd dan gedaan. Er bestaat immers geen standaardformule die het vergroot en daarmee de omzet (op termijn) verhoogt zoals bleek uit recentelijk onderzoek. Voor organisaties komt het er op aan om maatwerk te beginnen leveren. De tijd dat “one size fits all” gold is definitief voorbij. “One size fits me” is de nieuwe standaard, maar hiervoor moet het personeel in eerste plaats als belangrijkste concurreerbare voordeel worden erkent.

Wilt u weten hoe u de loyaliteit van uw medewerkers kan vergroten? Schrijf u dan nu in voor de nieuwsbrief, koop het e-book retentiemanagement – een ROI benadering.

Deze blog heeft de loyaliteit van medewerkers als thema. Klik op de hyperlink voor de beste blogartikelen over loyaliteit?

6 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] is de loyaliteit van het personeel zeer belangrijk. Dat is ook de reden waarom ik de blog hoe vergroot ik de loyaliteit van mijn personeel en 3 vormen van loyaliteit heb geschreven. Vandaag voeg ik hier nog een derde blog aan toe. Ik […]

  2. […] de blog hoe vergroot ik de loyaliteit van mijn personeel schreef ik al eerder over het belang van loyaliteit en hoe organisaties dit kunnen bereiken. […]

  3. […] is de loyaliteit van het personeel zeer belangrijk. Dat is ook de reden waarom ik de blog hoe vergroot ik de loyaliteit van mijn personeel en 3 vormen van loyaliteit heb geschreven. Vandaag voeg ik hier nog een derde blog aan toe. Ik […]

  4. […] de blog hoe vergroot ik de loyaliteit van mijn personeel sprak ik over het belang van loyaliteit en legde ik uit hoe organisaties dit kunnen bereiken. […]

  5. 6 principes van loyaliteit « VisieopTalent Blog schreef:

    […] is de loyaliteit van het personeel zeer belangrijk. Dat is ook de reden waarom ik de blog hoe vergroot ik de loyaliteit van mijn personeel en 3 vormen van loyaliteit heb geschreven. Vandaag voeg ik hier nog een derde blog aan toe. Ik wil […]

  6. 3 vormen van loyaliteit « VisieopTalent Blog schreef:

    […] de blog hoe vergroot ik de loyaliteit van mijn personeel sprak ik over het belang van loyaliteit en legde ik uit hoe organisaties dit kunnen bereiken. […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.