Categorie Theorieën & Processen (retentie-management.com)
Hoe behoud je een laag verlooppercentage? (thesis)

De afgelopen weken heb je op deze website kunnen lezen, dat wanneer je het vliegwielmodel volgt, je een laag/lager verlooppercentage kunt nastreven. Het maakt daarbij niet uit of een organisatie nu een hoog of al een laag verloop kent de toepassingen en processen van het vliegwielmodel blijven hetzelfde én deze moeten worden gevolgd. Enkel op die manier zal een vermindering van het onvrijwillige verloop (+ allerlei positieve neveneffecten) merkbaar zijn.

hoe behoud je een laag verlooppercentage?

Het is echter niet zo, dat wanneer een organisatie een laag verlooppercentage heeft, dat dit automatisch laag blijft. Integendeel. Een organisatie zal een aantal punten in de gaten moeten blijven houden.

1. nakijken van de vooropgestelde targets

Het eerste punt is het nakijken van vooropgestelde targets. Een laag verlooppercentage is namelijk enkel betekenisvol als het overeenkomt met het vooropgestelde doel. Is de vermindering van het onvrijwillige verloop in lijn met de verwachtingen? Meestal valt het antwoord onder te verdelen in: acceptabel, <<employer of choice>> en afhankelijk van de industrie.

2.  speciale uitdagingen

Daarnaast is de situatie, na het invoeren van een strategisch retentiebeleid, zodanig veranderd dat er speciale uitdagingen zijn ontstaan. Enerzijds hoeven organisaties geen geld meer te verkwisten aan preventieve programma’s dat of niet werkt of wordt ontwikkeld voor een niet-bestaand probleem. Anderzijds moet een organisatie gebruik maken van “leading indicators” om verloopproblemen vast te stellen vooraleer zij een verloopprobleem zijn. Moest er echter toch een verloopprobleem ontstaan, dan dient er onmiddellijk tot actie worden overgegaan zodat het probleem niet desastreus wordt.

3. het monitoren buiten de organisatie

Het laatste punt is dat een organisatie ook buiten haar eigen organisatie een aantal zaken in de gaten moet houden inzake verloop (bvb. de competitie en de economie) om verloopproblemen te vermijden. Op deze manier weet je of het de algemene tendens is of dat het een specifiek probleem betreft.

Wat doen jullie organisaties om een laag verlooppercentage te behouden?

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.